SRS, dupa votul pe referendum: PSD e mai disciplinat in raport cu Traian Basescu

Marti, 18 Iunie 2013, ora 17:32 2208 citiri

Senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu a mai trimis o "sageata" catre colegii de la PSD, dupa ce acestia au votat, in plenul Parlamentului, pentru propunerea lui Traian Basescu de declansare a unui nou referendum pentru trecerea la un Parlament unicameral, cu 300 de oameni.

"PSD e un partid mai disciplinat, spre deosebire de PNL, care e un partid mai democrat. PSD e mai disciplinat in raport cu presedintele Romaniei", a spus Stanescu pentru Ziare.com

"Nu s-a rupt alianta din cauza asta, nu ne deranjeaza. Fiecare parlamentar e liber sa decida cum vrea si am vazut chiar si reprezentanti de marca ai PSD, cum e domnul Georgica Severin, care au votat cu liberalii", a adaugat acesta.

El a acuzat si usoare probleme logistice, in conditiile in care votul sau impotriva propunerii de referendum nu a fost luat in seama.

"Eu stateam in banca PDL, nici nu s-au uitat la mine. Am stat acolo pentru ca am intarziat si nu am vrut sa deranjez sedinta, acolo erau mai multe locuri libere", a spus Stanescu.

Referendumul lui Basescu are vot favorabil in Parlament, nu si cvorum

Parlamentarii au dat vot favorabil pentru cererea sefului statului, cu 191 de voturi "pentru", 123 "impotriva" si 69 de abtineri, de a convoca referendumul pe tema Parlamentului unicameral, dar pragul necesar unui aviz favorabil nu a fost intrunit.

Avizul Parlamentlui este consultativ, iar referendumul poate fi convocat oricum de Traian Basescu prin decret prezidential.

Grupurile parlamentare ale PSD au votat pentru propunerea presedintelui Basescu, alaturi de PDL, in timp ce PNL a votat impotriva.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, le-a reprosat colegilor de la PSD lucrul asta, spunand ca nu intelege cum au putut vota pentru, in conditiile in care in programul de guvernare al USL e trecuta optiunea pentru un Parlament unicameral.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News