Serban Papacostea in Revista 22: Raspunderea

Marti, 24 Iulie 2012, ora 21:48 2199 citiri

Aparitia lui Ion Iliescu alaturi de actuala conducere a tarii e semnificativa pentru manifestarile neechivoc totalitare ale acesteia. Prezenta sa televizata la manifestarile din ultimul timp ale fortelor politice neototalitare e garantia cea mai sigura a directiei lor profund antidemocratice si antinationale.

Romania se afla in spasmele celei mai grele incercari din ultimele doua decenii, dupa cele provocate de iesirea din totalitarismul comunist. De fapt, istoria nationala a ajuns la momentul epilogului desprinderii din indelungata incarcerare fortata in "imperiul raului", care a sugrumat aspiratia natiunii spre libertate, spre recuperarea identitatii si integrarea europeana, scrie Revista 22.

Tara se afla acum in pragul intrarii efective in aria civilizatiei si libertatii, realitati care in zilele noastre se interconditioneaza. Ramane de efectuat pasul decisiv, asumarea efectiva a conditiilor acestei impliniri, respectul deplin fata de om si de drepturile sale, ceea ce in termeni politici se traduce prin pluralism si independenta institutiilor prin care se guverneaza societatea.

Citeste mai mult despre Raspunderea in Revista 22.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News