Senatorii PNL au votat impotriva a doua proiecte de lege initiate de PSD

Marti, 25 Februarie 2014, ora 13:38
3305 citiri
Senatorii PNL au votat impotriva a doua proiecte de lege initiate de PSD
Foto: novatv.ro

Senatorii liberali au votat marti impotriva a doua proiecte de lege initiate de PSD.

Cele doua proiecte se refereau la legea insolventei si legea care prevede trecerea unor imobile de la o institutie la alta.

Actiunea grupului liberal din Senat poate fi semnul ruperii Uniunii Social Liberale, care este asteptata sa se produca in cursul zilei de marti, dupa sedinta liderilor PNL ce va avea loc la ora 19:00.

Reactia PNL poate fi si un raspuns la negocierile pe care PSD le-ar purta cu mai multe formatiuni in vederea asigurarii unei viitoare noi majoritati parlamentare care sa sprijine guvernul USD.

Luni, premierul Victor Ponta a demis doi secretari de stat ai PNL, pe Stefania Duminica, de la Ministerul Educatiei, si pe Ovidiu Putura, secretar de stat la Ministerul Justitiei si presedinte al Consiliului de Administratie al CFR SA, dar si pe presedintele ANPC, Bogdan Nica.

In timp ce la Senat, PNL a ales sa boicoteze proiectele USL, din care, formal, inca face parte, la Camera Deputatilor, liderul grupului PNL, George Scutaru, a declarat ca liberalii vor vota marti pentru ultima oara alaturi de PSD.

Alina Gorghiu: Daca USL se rupe, PNL se va simti ca pestele in apa in Opozitie. Nu tinem doliu - Interviu

Criza din cadrul coalitiei de guvernare a inceput la inceputul lunii ianuarie, cand, dupa demisia ministrului liberal Radu Stroe de la Interne, provocata de reactia slaba a autoritatilor in cazul accidentului aviatic din Apuseni, PNL a ales sa faca o remaniere mai larga a garniturii proprii din Guvern.

Antonescu: Da, le voi cere ministrilor liberali sa demisioneze. Ponta nu mai vrea sa recunoasca PNL

Conflictul a izbucnit dupa ce PNL l-a propus pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, pentru postul de vicepremier si ministru de Interne. Premierul Victor Ponta si PSD nu au acceptat nominalizarea pentru functia de vicepremier, pretextand ca PNL-ul nu poate avea o astfel de functie decat pe partea economica.

Insistenta cu care PNL si PSD si-au sustinut pozitiile proprii a dus, dupa somatii si ultimatumuri reciproce la momentul ruperii USL, care este asteptat marti.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Senat PNL boicot legi PSD, #PNL vot impotriva guvern USL, #USL rupere Antonescu Ponta , #PSD