Senator PNL: Unii din partid ar ramane la "ciolan". Cine l-a "aburit" pe Crin

Luni, 24 Februarie 2014, ora 15:38
7638 citiri
Senator PNL: Unii din partid ar ramane la "ciolan". Cine l-a "aburit" pe Crin

Senatorul PNL Cristian Bodea, care a fost de-a lungul timpului unul dintre criticii premierului Victor Ponta, spune ca PSD a dat practic afara PNL de la guvernare, dupa ce l-a manipulat cu ajutorul gruparii Rusanu-Chitoiu-Stroe, dar sunt liberali care ar dori sa "ramana la ciolanul guvernarii" alaturi de social-democrati.

"Era evident, eu am si spus ca se va rupe USL pentru ca PSD nu vrea sa mai existe. Nici partidul nu a prea vrut sa inteleaga, sa accepte chestia asta. Unii au fost motivati de ciolan, altii de frica sa nu se supere electoratul pe noi (...) PNL-ul nu putea sta in genunchi, chiar daca unii vor sa ramana la ciolan", a spus senatorul de Bihor pentru Ziare.com.

El l-a acuzat pe fostul vicepremier Chitoiu ca l-a "aburit" pe Crin Antonescu si ca de fapt el, Rusanu, Stroe si Mariana Campeanu colaborau cu PSD.

"Ce facem? Luptam, ceea ce nu am facut de un an de zile, pentru ca domnul Chitoiu l-a tot aburit pe Crin Antonescu si ca merge totul bine la Guvern. Eu am tras Guvernul de mana, ce se intampla cu PNDR, cu fondurile si alte lucruri pe care le faceau aiurea (...) PSD a vrut sa rupa USL, noi am vrut doar sa ne schimbam ministri, ce mare drama era sa negocieze pentru Iohannis?

Lor le-a convenit un Chitoiu acolo, cu el a negociat, a primit el impreuna cu Rusanu tot ce-au vrut, iar restul liberalilor n-au fost la guvernare. Nu degeaba a folosit Crin acea fraza. Domnul Chitoiu, Stroe, Rusanu si doamna Campeanu au fost la guvernare, noi in teritoriu nu simteam ca suntem (...) Ne simtim tradati de multa vreme, au facut toate miscarile ca Ponta sa iasa bine, Parlamentul si Crin Antonescu sa iasa prost", a mai comentat Bodea.

Cine ramane e un "sobolan"

Cristian Bodea spune ca e posibil ca unii liberali sa ramana cu PSD, caracterizandu-i pe acestia drept "sobolani".

"Speculatii de astea sunt din toamna, de cand se vorbea de iesirea de la guvernare pentru ca Ponta sarise calul. Nu e nicio problema daca raman in PSD si in Guvern, nicio pierdere ca pleaca 'sobolanii'. Vor pati si cei care au plecat la PDL si s-au intors la noi cu coada intre picioare sau au ramas 'ostracizati' pe acolo", considera senatorul.

PSD isi va rupe gatul

Deputatul PNL a respins varianta unei aliante cu PDL si spune ca oricum PSD va scadea vertiginos in sondaje din momentul in care liberalii trec in opozitie.

"N-avem nevoie de PDL, asta e marota celor de la Antena 3. Oricum PSD va cobori la 30% intr-o luna pentru ca pana acum n-au avut opozitie. PDL, PMP si ce o mai fi nu sunt opozitie. Eu si cati am mai criticat am fost opozitia lor. Oamenii vor incepe sa gandeasca, pana acum aveau de ales intre Ponta si Basescu, acum va fi si Crin Antonescu. Nu avem nevoie de Basescu, de el vorbim, ca PDL e 'varza'.

Am avut nevoie de PSD pentru ca Basescu crescuse enorm. In afara de cresterea economica din 'pix', Guvernul nu a facut nimic. Ponta vrea doar ideile lui socialiste, de aici isi vor rupe gatul, se gandesc doar cum sa dea plocoane, sa cumpere electoratul", mai spune Bodea.

Co-presedintii USL Victor Ponta si Crin Antonescu par sa fi cazut de acord asupra faptului ca USL se rupe si liberalii vor trece in opozitie, desi fiecare il acuza pe celalalt pentru acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Bodea rupere USL sobolani, #senator PNL Crin aburit , #PNL