Sedinta decisiva la USL: Divort sau impacare? Impacare

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 12:56
5377 citiri
Sedinta decisiva la USL: Divort sau impacare? Impacare
Foto: Arhiva

Liderii USL s-au intalnit luni in prima sedinta a uniunii dupa seria de atacuri reciproce lansate in ultimele saptamani, in care cel mai vocal s-a dovedit a fi Crin Antonescu.

A fost prima sedinta a USL dupa o vacanta de vara la finalul careia proiectele de revizuire a Constitutiei si regionalizare a tarii au ramas in asteptare si dupa o saptamana de atacuri reciproce care au culminat cu cele pe tema coabitarii si imixtiunilor in justitie.

La final, Crin Antonescu, Victor Ponta, Daniel Constantin si Gabriel Oprea au iesit impreuna intr-o conferinta de presa, iar premierul a dat asigurari ca relatiile in interiorul USL sunt foarte bune.

Ziare.com a transmis principalele declaratii in format LIVE text:

12:44 - Daniel Constantin: "Plec de aici cu speranta".

12:43 - Crin Antonescu: S-au dat explicatiile pe care le-am cerut cu privire la legea insolventei, referitoare la un post de televiziune. Ne intereseaza libertatea presei. "Nu am facut reprosuri cu privire la declaratii prea putin cuviincioaase ale unor membri PSD sau chiar PC la adresa mea, trecem peste asta".

12:40 - Antonescu spune ca descentralizarea si regionalizarea sunt subiecte prea serioase pentru a fi discutate in termeni care tin de partide. "Maine va avea loc o discutie, cu domnul Dragnea, domnul Iohannis, si vom vedea la ce concluzii ajung. Nu e vorba de pasi inainte sau inapoi ai cuiva, vom vedea maine la ce concluzii se ajunge", a punctat Antonescu.

"Nu mi-am schimbat punctul de vedere, pozitia noastra este sa facem tot ce tine de descentralizare in termeni rezonabili", a mai spus el.

12:27 - Victor Ponta a plecat la sedinta BP a PSD. Crin Antonescu a ramas la conferinta de presa spunand ca isi mentine toate declaratiile facute anterior.

"Imi pare foarte rau ca unul dintre cei mai respectati senatori PSD intelege prin guvernarea tarii ciolan. E cam tarziu sa schimbam mentalitati. Eu nu inteleg asta.", l-a atacat din nou Antonescu pe Ilie Sarbu.

12:35 - Victor Ponta a fost intrebat despre schimbarea procurorului Lucian Papici. Premierul a spus ca regreta doar ca a pronuntat nume, in rest totul a fost legal. "Trebuia sa ma pronunt pentru ca tine de ministrul Justitiei, care este in cabinetul meu. Sustinerile presedintelui sunt absurde", a spus premierul.

12:32 - Intrebati despre relatia din USL, Victor Ponta a sustinut ca este "foarte buna", dupa care a spus ca se grabeste sa mearga la sedinta PSD.

"Sunt pentru ratingurile dvs", a replicat Ponta la intrebarile jurnalistilor cu privire la atacurile reciproce intre PSD si PNL din ultimele zile.

12:30 - Victor Ponta, despre urmarirea penala a lui Vosganian: "Sunt convins ca toti colegii mei sunt responsabili si vor vota in functie de ce se intampla in Senat, nu ce le spun eu de la partid".

12:28 - Victor Ponta a fost intrebat despre Codul insolventei. "Nu poti imparti tara intre fraierii de la Antena3, B1, Romania TV si ceilalti care nu platesc taxe", le-a replicat premierul jurnalistilor de la Realitatea TV, spunand ca nu ii poate favoriza pe cei in emisiunile carora apare.

12:25 - Crin Antonescu spune ca PNL sustine in continuare adoptarea Codului Rutier prin OUG, pentru ca s-au facut destule dezbateri in parlament pana acum.

12:18 - Crin Antonescu a anuntat ca dezbaterea parlamentara in Senat pe starea justitiei va fi organizata.

"Vom da drumul formulei de descentralizare. Cum spunea si Victor, maine vom avea o discutie, echipa PNL va fi condusa de Klaus Iohannis. Urmeaza codurile electorale, dar urgenta e pregatirea bugetului", a mai spus Crin Antonescu.

12:14 - Sedinta s-a incheiat. Victor Ponta a anuntat ca s-a discutat despre descentralizare, codul rutier, codul insolventei, si prezentarea, marti, in Camera Deputatilor a stadiului actual al acordului de parenriat Romania 2014-2020.

12:00 - Ion Iliescu le-a spus jurnalistilor ca numai prin unitate USL poate sa continue. "Oameni suntem. Si in familie sot si sotie se mai ciondanesc. Sa fie totul privit cu intelepciune, inclusiv observatiile unora sau altora", a spus el.

11:01 - Este posibil ca liderii USL sa se consulte si pe tema votului care se va da, luni, in plenul Senatului cu privire la urmarirea penala a lui Varujan Vosganian. Crin Antonescu a declarat ca liberalii se vor abtine de la vot.

11:00 - Premierul le-a spus jurnalistilor ca in USL se va discuta Codul Rutier, a carui modificare a generat o serie de dispute intre PNL si PSD. Liberalii au insistat pe adoptarea lui prin Ordonanta de Urgenta, in timp ce PSD a sustinut varianta unui proiect de lege.

10:25 - Victor Ponta a tinut sa sublinieze in fata jurnalistilor ca este vorba doar despre "neintelegeri". "In ce ma priveste nu cred ca m-ati auzit cu vreo critica si nici nu ma veti auzi vreodata", a subliniat presedintele PSD.

Ponta a spus ca nu stie de ce a lansat Antonescu atacuri la adresa sa. "Nu sunt eu seful de campanie al domnului Antonescu", a mai spus el, adaugand ca el si ceilalti membri PSD sunt doar cei care il vor vota la presedintie.

10:20 - Daniel Constantin (PC): "Eu cred ca azi e cazul sa punem punct unei situatii care dureaza de ceva timp si care duce la decredibilizarea USL. (...) Ma intorc in 2011, cand s-a format USL, faceam cu totii eforturi in teritoriu sa nu se atace unii pe altii. Astazi suntem in situatia in care noi, la centru, ne atacam. Discutia de azi va fi lamuritoare".

10:10 - Crin Antonescu a sosit primul la sedinta USL. "E ca in marile iubiri, mereu se ia de la inceput", a spus Antonescu, dar nu s-a ferit sa ii dea o replica liderului senatorilor PSD. "Daca pentru unii guvernarea inseamna ciolan, de exemplu pentru domnul Sarbu, pentru mine nu inseamna ciolan", a spus Antonescu.

Ilie Sarbu, despre Antonescu: Un alt Basescu. Cine il mai crede? Ciolanul e bun

Intalnire dupa o lunga pauza si multe declaratii razboinice

Intalnirea liderilor USL vine dupa o prelungita vacanta de vara si numeroase declaratii razboinice. De o parte a baricadei au fost Crin Antonescu si Ludovic Orban, iar de cealalta Ilie Sarbu si Liviu Dragnea.

Sfatuit de Ion Iliescu, Victor Ponta a incercat sa se plaseze la mijloc, cu declaratii impaciuitoare, spunand ca isi doreste liniste in USL si ca Antonescu ramane candidatul USL la prezidentialele de anul viitor.

Ludovic Orban: Sunteti nebun, domnule Ponta? Sau ii urati pe romani?

Antonescu, atac dur la Ponta si la Basescu: E inacceptabil ce au facut in cazul procurorului Papici

Ivan (PSD): Antonescu sa spuna, barbateste, ce vrea de la USL? Romanii nu ne vor isterici

Antonescu: Basescu nu mai este o tinta. Victor Ponta ma intereseaza mai mult

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#sedinta USL constitutie, #sedinta USL atacuri, #sedinta USL regionalizare , #Crin Antonescu