Se rupe USL la Botosani: Motivul pentru care liderul local PNL s-a suparat pe PSD (Video)

Luni, 29 Iulie 2013, ora 16:46
2021 citiri
Se rupe USL la Botosani: Motivul pentru care liderul local PNL s-a suparat pe PSD (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Botosani si al filialei teritoriale a Partidului National Liberal (PNL), Florin Turcanu, a declarat, luni, in cadrul sedintei CJ, ca nu va mai colabora cu consilierii Partidului Social Democrat (PSD).

Nemultumit ca membrii PSD s-au abtinut la un proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi, seful CJ a anuntat ruperea parteneriatului cu PSD. "Nu voi mai avea un parteneriat special cu PSD, ci voi avea ca parteneri pe toti cetatenii judetului si pe toti consilierii judeteni, nu doar PSD", a afirmat Turcanu.

Ulterior, el a nuantat declaratia spunand ca va dezbate proiectele de hotarare si cu consilierii Partidului Democrat Liberal, care, pana acum, erau doar "informati", nu "consultati".

Vicepresedinte PNL, dezamagit de Guvernul USL: Nu mai cer nimic

Turcanu recunoaste ca relatia cu PSD este prevazuta in statutul Uniunii Social Liberale, insa spune ca la nivel de judet aceasta nu va mai fi o relatie speciala.

Pe de alta parte, primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, si-a manifestat, luni, speranta, ca declaratiile liderului liberal Florin Turcanu cu privire la intreruperea parteneriatului cu PSD sa nu reprezinte punctul de vedere al partidului, ci al sau personal.

Portariuc, care este si presedintele executiv al organizatiei judetene Botosani a Partidului Social Democrat (PSD), a declarat ca USL trebuie sa functioneze "in interesul cetatenilor care au votat-o".

Neintelegeri in USL, la Botosani: Viceprimarul PNL renunta la functie

"Sper ca aceasta declaratie sa nu fie punctul de vedere al PNL. Ar fi pacat se rupa alianta diferende care, cred eu, nu sunt de importanta majora", a afirmat Portariuc.

Liderul local al PSD este convins ca "saptamana viitoare lucrurile se vor aseza, iar domnul Turcanu va reveni la o pozitie mai echilibrata", in urma unor discutii bilaterale intre liderii celor doua structuri politice.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#rupere USL Botosani, #cearta USL Botosani, #Florin Turcanu cearta USL Botosani , #PSD