Rezolutia lui Antonescu in Delegatia Permanenta: Ruperea USL, cap de lista

Marti, 25 Februarie 2014, ora 20:22 2884 citiri
Foto: Realitatea TV

Presedintele liberalilor, Crin Antonescu, a prezentat, marti seara, in Delegatia Permanenta a PNL, o rezolutie in patru puncte, prin care cere, in primul rand, ruperea USL.

Asadar, liderul PNL le-a pus liberalilor pe masa cele patru propuneri, urmand ca acestea sa fie votate pana la sfarsitul sedintei.

Rezolutia cuprinde patru puncte si anume ruperea USL, retragerea tuturor ministrilor liberali, retragerea secretarilor de stat si liber la aliante in teritoriu, inclusiv cu Partidul Miscarea Populara, transmite Romania TV.

Asadar, destramarea USL pare a fi o chestiune de numai cateva ore, in conditiile in care votul referitor la iesirea de la guvernare este asteptat dupa ce toti liderii liberali vor lua cuvantul in timpul Delegatiei Permanente.

In timp ce semnalele din partea PNL devin tot mai clare, informatii aparute pe surse, marti, in presa arata ca USD se pregateste deja pentru formarea unui nou Guvern, cu sprijinul UDMR, care ar primi un post de vicepremier si doua ministere. In plus, senatorii si deputatii social-democrati au fost convicati, pe 3 si 4 martie, in plenul Parlamentului.

Ponta, ultimul mesaj inainte de sedinta decisiva din PNL: Ce le-a transmis liberalilor

De asemenea, premierul Victor Ponta a sustinut o declaratie de presa, cu o ora si jumatate inainte de inceperea sedintei PNL, in care a facut un apel pentru salvarea USL, asigurand din nou ca este dispus sa accepte propunerile ministeriale ale liberalilor, asa cum au fost ele stabilite de comun acord. Totusi, Crin Antonescu a refuzat in mai multe randuri aceasta oferta, catalogand interventia de marti a prim-ministrului drept "de efect teatral".

Antonescu: Interventia lui Ponta a fost de efect teatral, face parte din oamenii politici gata sa planga

Criza politica din ultimele saptamani a inceput dupa refuzul lui Victor Ponta de a accepta propunerile ministeriale ale liberalilor, care au cerut, printre altele, posturile de ministru de Interne si vicepremier pentru Klaus Iohannis. Ponta a spus, ulterior, ca aceasta functie nu exista si a propus restructurarea Guvernului, cu presedintele PC Daniel Constantin pe post de vicepremier, conditii care i-au nemultumit pe liberali.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News