Revista presei: Ponta si Antonescu ii arata pisica lui Felix

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 07:55
3364 citiri
Revista presei: Ponta si Antonescu ii arata pisica lui Felix
Foto: Evenimentul Zilei

Tensiunile dintre PNL si PSD, pe de o parte, si PC, pe de alta, au atins un nou punct culminant: o intalnire intre Crin Antonescu, Victor Ponta, Daniel Constantin si Dan Voiculescu, la care primii doi s-au impus in forta.

In plus, liderul liberal Crin Antonescu si mogulul Voiculescu si-au aruncat cuvinte dure, scrie presa centrala de marti.

Presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a participat luni la sedinda USL, lucru care a complicat, in loc sa rezolve, lucrurile in Alianta. Voiculescu a avut parte de o mustruluiala predata de liberalul Crin Antonescu si social-democratul Victor Ponta.

Acesta a fost luat in raspar pentru tensiunile provocate in ultima vreme prin pretentiile formulate pe candidaturile la locale, scrie Evenimentul Zilei, care titreaza ironic: "Ponta si Antonescu ii arata pisica lui Felix".

Lucrurile s-au complicat insa si mai tare. Voiculescu a fost vehement: doreste sa aiba mai multi candidati ai PC la alegerile locale. Mai mult, scrie Adevarul, la sfarsitul sedintei incordate, "Voiculescu a amenintat ca paraseste USL", dupa care "Voiculescu a iesit furios din sedinta USL", completeaza Puterea.

Partile beligerante incearca insa sa tina scandalul sub capac. Dupa sedinta, co-presedintii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, au iesit cu declaratii. Au evitat problema PC si eu avut un discurs evaziv, precizand doar ca "USL merge mai departe", relateaza Jurnalul National.

Subiectul este dezbatut pe larg si de Romania Libera, care puncteaza ca "PSD si PNL spun ca USL nu se rupe".

Evenimentul Zilei: Ponta si Antonescu ii arata pisica lui Felix

Presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a participat luni la sedinta USL, pentru a lua la trei pazeste co-presedintii Uniunii, pentru ca ii permit lui Relu Fenechiu sa profeteasca scoaterea PC din Alianta.

In schimb, scrie Evenimentul Zilei, Voiculescu a fost tras la raspundere pentru tensiunile provocate in ultima vreme prin pretentiile formulate pe candidaturile la locale.

Surpriza a venit insa din partea lui Ponta si Antonescu, care nu s-au aratat deloc dispusi sa accepte reprosurile conservatorilor. Astfel, tandemul Ponta- Antonescu i-a sugerat lui Voiculescu ca, in prezent, culege ceea ce a semanat.

Adevarul: Voiculescu ameninta ca paraseste USL

Discutia a continuat insa pe acelasi ton incisiv. Voiculescu a fost vehement: doreste sa aiba mai multi candidati ai PC la alegerile locale, iar avertismentul lui Dan Voiculescu ca PC ar putea parasi USL a survenit la finalul sedinte tensionate.

"In lumina ultimelor evenimente, ne vom gandi daca mai ramanem in USL", le-a spus Voiculescu lui Ponta si lui Antonescu inainte de a parasi sedinta USL, potrivit unor surse citate de Adevarul.

Puterea: Voiculescu a iesit furios din sedinta USL

Liderii USL i-au mai reprosat lui Dan Voiculescu si faptul ca, dupa ce USL a acceptat un candidat separat al USL la Primaria Iasi, in persoana lui Tudor Ciuhodaru, acesta s-a repezit sa negocieze cu Emil Boc.

Voiculescu a pus pe tapet si problemele din teritoriu unde reprezentantii PC care candideaza din partea USL au trezit opozitia organizatiilor locale ale PSD si PNL. Voiculescu a afirmat ca PC nu poate ramane intr-o alianta care nu sprijina candidatii tuturor partidelor.

Liberalul Crin Antonescu i-a reprosat lui Voiculescu ca face jocurile lui Traian Basescu, insa liderul liberal a dezmintit ca ar fi facut aceasta afirmatie, potrivit Puterea.

Jurnalul National: USL merge mai departe

Co-presedintele USL Crin Antonescu a declarat, ulterior, ca in sedinta conducerii USL nu s-a discutat despre propunerea de eliminare a PC din cadrul Uniunii, el precizand ca nimeni nu are de gand sa elimine pe cineva din aceasta constructie politica.

"Nu exista nici un fel de motiv pentru a pune la indoiala soliditatea acestei constructii politice", a declarat Antonescu, citat de Jurnalul National, adaugand ca USL va merge mai departe.

"Speranta pe care actuala Putere o nutreste ca USL s-ar putea rupe, s-ar putea dezmembra, ingloda in conflicte interne nu are nici un fel de temei (...). USL isi vede de drum", a subliniat presedintele PNL, Crin Antonescu.

Romania Libera: PSD si PNL spun ca USL nu se rupe. Ce decide PC?

La scurt timp dupa ce liderii PC au iesit din intalnirea cu Victor Ponta si Crin Antonescu, un comunicat de presa a anuntat pentru miercuri convocarea Biroului Politic al partidului.

Conservatorii trebuie sa decida nu doar daca mai raman sau nu in USL, ci si ce vor face cu Tudor Ciuhodaru la Iasi. Aceasta in conditiile in care dinspre PSD si PNL le-a venit clar mesajul ca ar trebui sa renunte sa-l mai sustina pe deputat in cursa pentru Primaria Iasi, scrie Romania Libera.

D.R.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#USL tensiuni Voiculescu, #iesire PC USL, #sedinta pc candidat Iasi, #Ponta Antonescu scandal Voiculescu , #stiri Uniunea Social Liberala