Revista Presei: Cine minte in USL? Un sondaj, trei rezultate

Marti, 12 Iulie 2011, ora 09:18
3692 citiri
Revista Presei: Cine minte in USL? Un sondaj, trei rezultate

Sondajele comandate de conducerea Uniunii Social-Liberale au fost finalizate, politicienii par sa fi inteles fiecare altceva din cifre. Daca cei din USL vad Uniunea ca avand peste 55% in sondaje, sociologul PDL, Sebastain Lazaroiu, este de parere ca aceasta are doar 50% si ca "se va face praf" pana la alegeri.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, crede ca USL are 60-66%, liderul PNL Crin Antonescu vede USL la 55-60%, pe cand ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu (sociolog PDL), crede ca USL are 50%, arata Puterea.

"Jurnalul National" scrie ca PSD si PNL sunt la paritate in sondaje, rezultat care parafeaza si intelegerea dintre cele doua partide care au intrat in Uniune.

Intelegerea nu le-a cazut insa prea bine liderilor PSD si PNL din teritoriu, scrie "Evenimentul Zilei", care noteaza ca sondajele au fost realizate de firmele "de casa" ale partidelor, iar rezultatele nu puteau fi decat asa cum se astepta de la centru.

Puterea: Cine minte in USL? Un sondaj, trei rezultate

USL a finalizat megasondajul pe care l-a facut in fiecare judet din tara in scopul de a-si stabili candidatii la viitoarele alegeri. Cu toate ca au avut un esantion comun, intrebari comune si aceeasi centralizare a rezultatelor, liderii PSD si PNL prezinta scoruri diferite pentru USL.

Liviu Dragnea, secretarul general al social-democratilor, afirma ca alianta PSD-PNL are cam 60-66% din intentia de vot a romanilor, pe cand Crin Antonescu, presedintele liberal, sustine ca 55-60% este scorul real, informeaza Puterea.

Sebastian Lazaroiu, ministrul Muncii, contrazice rezultatele megasondajului USL. Conform sociologului care a acordat un interviu Ziare.com, Uniunea are in acest moment sub 50% din intentia de vot si sustine ca pana la viitoarele alegeri parlamentare "se va face pulbere".

Jurnalul National: PSD si PNL, la paritate in sondaje

75% din filialele PNL si PSD au finalizat sondajele de opinie realizate pentru stabilirea candidatilor comuni ai USL la sefiile consiliilor judetene si la primarii.

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca sondajele au confirmat ideea paritatii intre partide si ca PNL are un scor conform asteptarilor. "PNL sta conform asteptarilor. Cand s-a discutat acordul de paritate, au existat unii care au exprimat temeri ca sondajele de opinie vor arata disproportii care sa faca neverosimila aceasta paritate. Sondajele de opinie confirma ideea acestei paritati, PNL e multumit", a spus Antonescu, adaugand ca Uniunea are un scor de aproape 60%, scrie Jurnalul National.

Evenimentul Zilei: Sondaje masluite pentru linistea lui Antonescu si Ponta

Cercetarile sociologice ale USL sunt aranjate "din pix", iar sefii Uniunii incearca, prin rezultate, sa mentina in mana lor decizia privind desemnarea candidatilor si sa tina sub capac pretentiile filialelor, scrie "Evenimentul Zilei".

Sondajele care arata ca USL are 66% din intentiile de vot sunt facute in conditii dubioase, de firme ale unor apropiati ai liderilor PSD si PNL. Datele trec prin mana lor si abia apoi comunicate in filiale, sub forma dorita.

Prin aceste asa zise "fotografii" sociologice ale raporturilor de forte dintre PSD si PNL in judete, conducerea USL cauta sa justifice fata de liderii de filiale negocierea initiala dintre Crin Antonescu si Victor Ponta, principul paritatii, arata Evenimentul Zilei.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#sondaje USL, #rezultat sondaje USL, #USL paritate , #PDL