Razboiul anti-USL se inteteste (Opinii)

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 22:13
5392 citiri
Razboiul anti-USL se inteteste (Opinii)
Foto: Arhiva

Unui observator atent nu se poata sa nu-i sara in ochi doua evenimente la fel de curioase: zvonul manipulator lansat zilele trecute de DCNews referitor la candidatura lui Traian Basescu pentru postul de secretar general NATO si intetirea atacurilor mediatice impotriva lui Crin Antonescu, a PNL si a USL intr-o perioada fara miza electorala.

Prima stire are ca scop domolirea, eventual stoparea atacurilor unor televiziuni, ziare si site-uri asupra PSD si a prim-ministrului Victor Ponta din pricina umilintelor suportate cu stoicism dupa semnarea pactului de coabitare cu Traian Basescu. A se mai aminti ca pornirile impotriva coabitarii devenisera coplesitoare, asa ca atacatorilor trebuia sa li se ia cumva munitia.

Desi presedintia a negat printr-un comunicat sec ca Romania ar fi depus vreo candidatura la NATO, diversiunea i-a servit si locatarului cotrocean pentru a-l mentine in scaun si a-i motiva atitudinile recente - gand la gand cu voie buna.

Umilinta dupa umilinta

N-ar fi pentru prima data dupa pierderea Puterii in 2004 cand PSD procedeaza astfel, episodul participarii la alcatuirea Guvernului Boc in 2009 fiind la fel de umilitor: dupa ce realizeaza visul lui Basescu de a avea o majoritate de peste 70%, negociatorii respectivului aranjament fiind aproximativ aceiasi, a fost dat la o parte ca nefolositor. Din pacate, intotdeauna un compromis il atrage pe altul...

In ceea ce priveste intetirea atacurilor impotriva liberalilor, explicatiile sunt mai dificile: singuri si constanti contestatari ai presedintelui repus in drepturi de CCR, prin vocea liderului Crin Antonescu, liberalii au devenit o tinta de neocolit nu atat de catre Opozitie, cat de mass-media favorabile presedintelui.

Daca pana la alegerile din 2012, liderii PDL, PP-DD, formatorii de opinii si activistii lor de partid lansau atacuri dupa atacuri la adresa USL si a Guvernului Ponta, acum sagetile pleaca doar de la membrii multelor fundatii, miscari de dreapta si de la sustinatorii lor din presa.

Un razboi in toata regula

A se mai observa ca, periodic, se anunta noi combatanti si noi fronturi: anul a debutat cu incropirea unei aliante de dreapta cu aceleasi simboluri ca vechea alianta DA (2004) intre PNTCD-ul lui Aurelian Pavelescu si Forta Civica a lui Mihai-Razvan Ungureanu, luna urmatoare s-a napustit in spatiul mediatic fundatia Miscarea Populara, intemeiata de consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu si Sebastian Lazaroiu, evident cam cu aceiasi participanti, iar in aprilie s-a incropit fundatia Romania Liberala a lui Andrei Chiliman si a altor disidenti liberali.

Si de data aceasta, amatorii au fost aceiasi, plus Sever Voinescu si alti pedelisti care nu indraznesc a-si oficializa disidenta.

In tot acest razboi, se simte lipsa de reactie a PDL, fie uitand ca e in Opozitie, fie convenindu-i ca spatiul public are alte tinte, nu intereseaza care, numai sa scape din colimatorul presei in care intrase dupa Conventia Nationala.

Din pacate, iesind din campul vizual al mediilor, se va adanci impresia de noncombat ca partid de opozitie, iar revirimentul in sondaje nu se va produce degraba.

Munitii si strategii

Armele folosite in aceasta confruntare sunt deocamdata vocale si grafice, apartinand mediilor mai sus mentionate si liderilor asa-numitelor organizatii politice de dreapta aparute tocmai in acest scop.

Cat despre strategii si munitie, acestea sunt in "buna" traditie a politicii romanesti: minciuna (ascultarea fata de Vocea Rusiei si Voiculescu), limbajul de batjocura si poreclele de grota, manipularea Crin dictator, tiran, autarhic, antieuropean, amplificarea stirilor legate de criza si cresterea preturilor specifice fiecarei primaveri.

Nu lipsesc procese de intentie: Crin isi va distruge cu buna stiinta, isi va sacrifica partidul, tocmai partidul istoric al mandrilor Bratieni, pentru pofta sa de a ajunge cu orice pret presedinte. Tocmai de aceea s-a pus sluga la comunistii din PSD, fara de care pofta sa nu se poate realiza.

Tradare, tradare...

Si ca sa vezi bafta pe dusmani, tocmai acum PSD urca in sondaje, iar PNL scade, tocmai acum a devenit Ponta adevaratul prezidentiabil, iar bietul Crin se zbate ca pestele pe uscat...

Asa se face politica in Romania, de la ultimul activist de partid, pana la marii nostri invatati si filosofi care apar regulat in mass-media. Iata de ce, ca alegator fara speranta, iti vine sa le lasi pe toate balta si sa te duci unde vezi cu ochii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#USL atacuri Antonescu, #cearta USL , #Crin Antonescu