Primarii PNL vor inapoi in USL - se strang semnaturi in tara pentru un congres

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 16:06 4361 citiri
Foto: Arhiva

Mai multi primari liberali au inceput strangerea de semnaturi pentru un apel adresat conducerii PNL, prin care cer refacerea Uniunii Social Liberale.

Edilii locali se tem ca PNL ar putea forma o alianta "cu partidele din jurul lui Traian Basescu" si vor organizarea unui congres pe tema revenirii in USL, scrie Adevarul.

Antonescu, despre unificarea dreptei: De o alianta cum a fost USL nu mai poate fi vorba

Congresul extraordinar ar trebui sa aiba loc dupa alegerile europarlamentare de duminica, sustin liberalii.

Multi dintre membrii PNL din administratia locala a judetelor Olt, Ialomita, Valcea, Arges, Gorj, Mehedinti si Caras, au semnat deja sau urmeaza sa semneze apelul.

"Noi, alesii locali ai Partidului National Liberal, primari, consilieri judeteni si locali, facem apel la toti membrii PNL pentru convocarea unui congres extraordinar imediat dupa alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Ne exprimam ingrijorarea in legatura cu planurile de a reface o alianta cu partidele din jurul lui Traian Basescu si ne exprimam fara echivoc dorinta pentru reintoarcerea in USL", se arata in documentul care urmeaza sa fie transmis conducerii formatiunii politice.

Iohannis: USL nu mai exista, nu merge mai departe si nu se va reface

De asemenea, alesii locali solicita ca fostii membri PNL sa revina in partid, in special presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, "ca o garantie ca PNL nu va ajunge in randul partidelor controlate de Traian Basescu".

Iohannis, increzator: Tariceanu se va intoarce in PNL

"Credem ca este necesara intoarcerea in PNL a tuturor celor care, dintr-un motiv sau altul, au demisionat sau au fost indepartati, pentru ca partidul are nevoie de toate resursele sale in confruntarea electorala din toamna acestui an", se mai precizeaza in apelul edililor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News