Primari USL, racolati de UNPR Olt. Dragnea: Au fost obligati

Vineri, 06 Mai 2011, ora 13:53
4100 citiri
Primari USL, racolati de UNPR Olt. Dragnea: Au fost obligati
Foto:Romania Libera

Mai multi primari de la PSD si PNL Olt au fost racolati de organizatia judeteana a UNPR, dupa o intalnire cu parlamentarii Nicolae Stan si Valeriu Steriu, chiar daca nu au trecut cu acte in acest partid.

O informatie data pe surse de Romania Libera, care citeaza Mediafax, anunta ca 20 de primari PSD si PNL Olt ar fi trecut la UNPR.

Contactat de Ziare.com, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a spus ca povestea e in mare parte neadevarata, desi a admis ca au fost cativa primari USL care au participat la aceasta intalnire, fara a-si da insa demisiile din PSD si PNL.

"E ca in povestea cu Pristanda, cu steagurile...doua la primarie...De fapt, sunt 3-4 primari de la PSD si 3-4 de la PNL care au fost la conferinta, nu sunt trecuti la UNPR. Ei spun ca au fost obligati sa mearga acolo pentru a multumi prin nu-stiu-ce bani. Bani publici pentru lucrari. Probabil ca asta a fost intelegerea, va ajutam, dar veniti si spuneti si participati la conferinta", a spus Dragnea pentru Ziare.com.

El a numit aceasta actiune una de "racolare" si spune ca PD-L si UNPR o practica in fiecare judet.

"E operatiune de racolare, ca in fiecare judet, si PD-ul si UNPR-ul fac racolare contra bani, racolare contra amenintari-practicile acestui regim. Le stim, au devenit obisnuite", a mai spus presedintele Consiliului Judetean Teleorman.

Dragnea a mentionat si faptul ca primarii respectivi, in numar de 5-6 din totalul de 93 ai USL Olt, sunt propusi pentru excludere, desi el i-a sfatuit pe liderii judeteni ai partidului sa mai astepte. El a spus ca primarul din Caracal, Gheorghe Anghel, va fi cel mai probabil exclus.

"Caracal nu mai are cale de intoarcere, e un caz pe care il stiam demult si se pare ca nici organizatia nu-l mai doreste".

Candidati UNPR

Deputatul UNPR Nicolae Stan, zis "Bula", fost PSD si PD-L, a declarat ca primarii PSD si PNL vor candida pentru UNPR la alegerile locale de vara viitoare.

"Am 28 de colegi care au decis sa mi se alature. Unii dintre ei au facut-o in numele prieteniei care ne leaga de foarte multi ani, altii pentru ca sunt nemultumiti de modul cum au fost tratati de catre liderii organizatiilor din care au facut parte. Printre primarii care au ales sa mi se alature se numara Gheorghe Anghel, primarul municipiului Caracal, edilii oraselor Scornicesti, Bals, Potcoava si Piatra Olt, dar si foarte multi primari de comune.

Pana la alegerile de anul viitor, numarul primarilor in functie care vor alege sa reprezinte la alegeri UNPR va creste. Ni s-a alaturat, de cateva zile, si fostul prefect Octavian Popescu si ex-subprefectul Virgil Panduru", a declarat, vineri, corespondentului NewsIn, deputatul Nicolae Stan (zis Bula), noul presedinte al UNPR Olt, ales in cadrul Conferintei Judetene de Alegeri desfasurate vineri.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#primari USL UNPR Olt, #Dragnea primari Olt, #racolari UNPR Olt , #stiri Uniunea Social Liberala