Presedintele PPE, ingrijorat de tentativa USL de a prelua tara si a influenta justitia

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 08:29
2021 citiri
Presedintele PPE, ingrijorat de tentativa USL de a prelua tara si a influenta justitia
Foto: Wikipedia

Presedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, sustine ca "USL a dat frau liber unui plan care, in mod deschis, submineaza practicile democratice si statul de drept si dispretuieste separarea puterilor in stat".

"Sunt extrem de ingrijorat ca urmare a ultimelor evolutii din Romania. Perioada scurta de activitate a actualului guvern socialist-liberal a evidentiat intentiile de acaparare a puterii de catre USL. Victor Ponta si partidele pe care le controleaza nu vor tine cont de nimic in tentativa lor de a prelua tara si de a influenta functionarea justitiei.

In fapt, USL a dat frau liber unui plan care, in mod deschis, submineaza practicile democratice si statul de drept si dispretuieste separarea puterilor in stat: reprezentarea ilegala a tarii la Consiliul European; inlocuirea Avocatului Poporului si a presedintelui Senatului prin incalcarea regulilor de procedura, tentativa de a modifica legea de functionare a Curtii Constitutionale si de a inlocui judecatorii acesteia, fabricarea unor asa numite hotarari de urgenta ale Guvernului pentru a impiedica aplicarea regulilor constitutionale, si asa mai departe", a afirmat presedintele PPE, potrivit unui comunicat.

Liderul PPE din Parlamentul European: Sunt indignat de ce se intampla in Romania!

Acesta considera ca este cazul ca premierul Victor Ponta sa puna punct actiunilor sale.

"Domnul Ponta si guvernul sau trebuie sa inceteze imediat aceste practici inacceptabile care nu pot fi tolerate intr-un stat membru al Uniunii Europene (UE).

Probabil Ponta a scapat cu inselaciuni in trecut, dar de aceasta data este responsabil fata de tara sa si de Uniunea Europeana, inclusiv familia sa politica europeana. Fac apel la Partidul Socialistilor Europeni (PES) si la Partidul European Liberal Democrat si Reformator (ELDR) de a lua pozitie publica fata de ilegalitatile si abuzurile de putere ale partidelor membre ale familiilor lor politice. Se intelege de la sine ca PPE va continua sa monitorizeze situatia foarte atent", a mai spus Martens.

Martens a luat atitudine dupa ce marti a fost o zi nebuna pentru politica romaneasca. USL a revocat presedintii celor doua Camere, Roberta Anastase si Vasile Blaga, dar si pe Avocatul Poporului, in cateva sedinte extraordinare la Parlament.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Martens ingrijorat USL justitie, #Martens ingrijorat Romania , #Victor Ponta