Presa ungara: USL se va rupe in cateva saptamani

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 16:53
3058 citiri
Presa ungara: USL se va rupe in cateva saptamani

Concluzia unei analize a jurnalistilor de la Budapesta privind situatia politica din Romania este ca USL va deveni istorie in doar cateva saptamani.

"Mai sunt doar cateva saptamani de viata pentru Guvernul sustinut de o majoritate de doua-treimi? Sunt tot mai multe semnale care indica ca PSD vrea sa rupa coalitia cu PNL, formatiune cu care a iscat nenumarate conflicte in ultimul timp.

In acest scop, socialistii pescuiesc tot mai multi parlamentari de la alte formatiuni politice aflate in opozitie. Nu doar sa voteze initiativele lor, ci chiar sa intre in partid, marind astfel grupul parlamentar PSD si propria influenta", scrie Magyar Nemzet.

Atac virulent in presa ungara: Romania este neguvernabila si ridicola chiar si la nivel balcanic

"Daca la alegerile din 2012 PDL era considerat izvorul pentru pescuirea parlamentarilor, astazi acesta a devenit PP-DD. Intreg partidul este doar o aventura politica, o creatie a proprietarului tv Dan Diaconescu, fara nicio doctrina si niciun program palpabil. In acest context, parlamentarii sai au sarit in barca puterii, optand pentru cel mai puternic partid al coalitiei, PSD", adauga sursa citata.

Jurnalistii ungari nu cred in declaratiile lui Valeriu Zgonea, care sustinea ca PSD nu planuieste o ruptura de PNL.

"Declaratia lui Zgonea suna bine, dar nu este credibila. Mai degraba este plauzibila ipoteza ca PSD nu va rupe alianta imediat si cu orice pret. PSD isi mareste aria de influenta in USL, iar PNL isi diminueaza potentialul de santaj", concluzioneaza cei de la Magyar Nemzet.

Ei amintesc si de disputa iscata de PNL pe noua lege a alegerilor locale, prin care presedintii Consiliilor Judetene ar trebui votati doar de consilieri, nu de populatie.

"Actuala lege favorizeaza partidul aflat in fruntea Guvernului", ataca liberalii. PSD respinge initiativa liberalilor si sutine ca masura ar crea o instabilitate la nivelul autoritatilor judetene.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#PPDD parlamentari traseisti, #rupere USL, #USL rupe PSD , #PSD
Comentarii
A
anonymus
rank 1
Pana acum s-a rup deja de 14 ori, nu-i asa?