Portretul protestatarului USL: "Sa cada Ceausescu, aaa, Basescu" (Opinii)

Joi, 23 August 2012, ora 12:03
5618 citiri
Portretul protestatarului USL: "Sa cada Ceausescu, aaa, Basescu" (Opinii)
Foto: Romania TV

Decizia Curtii Constitutionale (CCR) in privinta referendumului din 29 iulie a fost in favoarea lui Traian Basescu. Cu orgoliul ranit si aflat in fata pierderii sansei de a fi mai repede presedinte al Romaniei, Crin Antonescu si-a dat iar in petec.

Cu obisnuita fervoare si obisnuitul sau ultra-nationalism, Crin Antonescu a vorbit in numele poporului. Nu a celor 7,5 milioane de sustinatori USL, ci, repet, in numele poporului.

Formula folosita obsesiv de ambii lideri USL, Crin Antonescu si Victor Ponta.

Probabil o incercare de manipulare, de a inspira majoritatii populatiei ca toata tara ii sprijina, desi 7,5 milioane nu reprezinta nici macar jumatate din intregul cetatenilor romani cu drept de vot.

Lectia USL, cum sa pierzi fara onoare

Crin Antonescu si-a calcat peste onoare si a refuzat sa se retraga din politica. De ce? Din cauza poporului, bineinteles. Crin Antonescu considera ca lupta pentru 7,5 milioane de romani, pentru 7,5 milioane de romani onoarea nu are niciun pret.

Dar nu s-a oprit aici. Antonescu a indemnat oamenii sa iasa in strada si sa manifeste impotriva "tiranului, dictatorului Basescu". Un demnitar al statului roman a indemnat la miscari de strada, afisand o iresponsabilitate greu de calificat.

Crin Antonescu a demonstrat inca o data ca este imatur politic si ca lucrul pe care-l pretuieste cel mai mult este ambitia sa politica. USL nu stie cum sa piarda, nu stie sa-si asume onorabil o infrangere.

Crin Antonescu lauda judecatorii CCR, atunci cand decizia ii este favorabila, si ii distruge, atunci cand hotarasc impotriva propriilor interese.

In ceea ce-l priveste pe Victor Ponta, acesta a fost mai temperat si nu a starnit populatia sa iasa la proteste, desi a acuzat in stanga si in dreapta dupa ce decizia CCR nu i-a fost favorabila.

Protestatari cu carte de munca

200 de simpatizanti USL au ascultat indemnul presedintelui interimar si au protestat, miercuri, in Piata Universitatii. De altfel, cei de la Antena 3 s-au deplasat la fata locului pentru a difuza "miscarea poporului", 200 de insi, impotriva lui Basescu.

Unul dintre protestatari a marturisit ca este revolutionar, poate chiar unul dintre miile care a incasat bani de la stat fara sa fi avut vreodata aceasta calitate, si ca a venit in Piata Universitatii sa scandeze pentru caderea lui Nicolae Ceausescu, pardon, pentru caderea lui Traian Basescu.

Protestatarii USL nu sunt foarte constienti de lumea in care traiesc, lucru intalnit si la liderii formatiunii politice.

"Eu sunt revolutionar. Am fost pe 21 decembrie 1989, aici, la baricada. Sa cada dictatorul Ceausescu, aaa, Basescu. E mai ceva ca Ceausescu, Ceausescu a facut si lucruri bune, pe cand Basescu calca pe morminte. Jos cu Basescu!", a spus protestatarul, pentru Antena3.

De altfel, as dori sa amintesc acestor protestatari ca la Piata Universitatii se regaseste un monument, pe care scrie: "Zona libera de neocomunism".

Foto: metropotam

Multi dintre protestatari sustin ca se afla la Piata Universitatii din iarna si vor continua sa protesteze pana cand Traian Basescu va pleca, sustinand ca lupta pentru libertate.

Acestia nu inteleg ca de fapt lupta pentru propriile convingeri, iar acestea nu sunt majoritare. Acesti oameni nu inteleg principiile democratiei. Acesti oameni ar trebui sa primeasca poate si carte de munca pentru slujba de protestatar full-time, pentru blocarea traficului, pentru comportamentul de huligan, rupand gardurile de protectie.

Un lucru deficitar la romani este informarea din varii surse, acestia lasandu-se manipulati de o televiziune sau de alta. Romanii n-au invatat inca sa gandeasca pentru ei, sa preia o informatie, sa o treaca prin diverse filtre si apoi sa o judece. Romanii sunt usor de manipulat si USL este perfect constient de acest lucru.

Crin Antonescu doreste sa faca Romania de ras inca o data. Dupa miscarile de strada din ianuarie, in urma carora presa externa a scris despre razboiul politic de la Bucuresti, presedintele interimar indeamna la un nou episod de acest gen.

7,5 milioane de romani, intregul popor pentru USL

USL nu intelege democratia, nu poate, nu vrea. Nici nu este greu de ce, din moment ce unul dintre partidele componente il are la baza pe Ion Iliescu, iar un altul pe Dan Voiculescu.

USL nu intelege ca 7,5 milioane de romani nu reprezinta poporul si nici vointa sa. A spune ca USL lupta pentru popor este inexact. In orice decizie democratica, ex: alegerile, majoritatea decide.

Desigur, vor exista nemultumiti, clasificati drept minoritatea. Optiunea lor nu a fost si optiunea majoritatii, insa acestea sunt regulile democratiei.

USL a strans 7,5 milioane de voturi pentru demiterea lui Traian Basescu, insa nu a intrunit majoritatea. Iar aici sunt doua aspecte demne de analizat.

Primul, cei 7,5 milioane de romani au votat pentru demiterea lui Traian Basescu, insa de ce sunt Crin Antonescu si Victor Ponta atat de sigur ca acesti votanti doresc o guvernare si o presedintie USL?

Ce-i face pe cei doi sa creada ca toti cei care au votat impotriva PDL sunt pentru USL?

Al doilea, USL nu a intrunit majoritatea. Totusi, asta nu inseamna ca aceasta majoritate a fost pe deplinul ei pentru Traian Basescu. Poate ca o parte din ea este impotriva lui Basescu si a USL, doar ca dintre cele doua a preferat prima varianta.

In mod clar, cei peste 900.000 de romani care au votat impotriva demiterii sunt pentru Traian Basescu. Dar cum ramane cu restul de 54% a populatiei cu drept de vot care nu s-a prezentat la urne?

Putin probabil ca toti cei care nu au fost la urne sa fi facut asta pentru ca asa a spus Traian Basescu.

Daca ar fi fost adevarata propaganda USL, ca tot poporul il uraste pe Traian Basescu, ca tot poporul sprijina USL, atunci acest lucru s-ar fi dovedit la vot. Insa se pare ca, din intreaga populatie, doar 7,5 milioane au votat initiativa USL si nici aceia nu se stie pentru ce motive.

Mihai Razvan Ungureanu si Mihail Neamtu, optiuni pentru viitor

Lasand la o parte oamenii politici consacrati, Traian Basescu, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Victor Ponta, Crin Antonescu, Ion Iliescu si altii, populatia are nevoie de tineri, de oameni cu o alta perspectiva, populatia are nevoie de o schimbare.

O mare parte din electoratul care nu s-a prezentat la vot poate s-a saturat de aceleasi fete in fiecare an. Aici intervine schimbarea.

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a dovedit ca este un om educat, cult, care poate face ceva pentru Romania. Tanar si cu ambitii de progres pentru tara sa, MRU poate fi schimbarea de care avem nevoie.

De cealalta parte, il avem si pe liderul Noua Republica, Mihail Neamtu, de asemenea un tanar politician care se vrea o alternativa la aceiasi oameni politici reciclati continuu.

Si chiar daca cei doi nu vor avea succes, macar se va fi dat o sansa viitorului. Cat despre oamenii politici pe care ii vedem intruna de peste 10-15 ani, au dovedit deja ce pot, iar cei care-i voteaza si apoi ii huiduie nu au nicio scuza.

"Mai bine golan, decat dictator"

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca nu el si Crin Antonescu sunt golani, ci Traian Basescu.

"Stiu ce ziceti. Realitatea stiti care este? Domnul Antonescu si cu mine nu suntem golani, domnul Basescu este. Si, categoric, daca vrem sa ne intrecem in trisat, ne va invinge intotdeauna Traian Basescu", a spus Ponta, la Antena 3.

Punct ochit, punct ratat. Ii reamintesc lui Victor Ponta despre imnul Revolutiei din 1989, cantat de Cristian Paturca, care contine si versul "mai bine golan decat dictator".

Intr-adevar, cei doi copresedinti USL nu sunt golani, Traian Basescu este.

In incheiere, concluzia este ca nici Traian Basescu nu este perfect, insa preferabil fata de USL. Aceasta este poate o teorie care explica lipsa de la vot a 54% dintre romanii cu drept de vot. Poate ca acesti 54% considera ca ambele optiuni sunt proaste, sau una mai proasta ca alta, si prefera sa-si exercite dreptul de a nu-si exercita dreptul de vot.

"Make your choice, the puppet on the left or the puppet on the right?" (Alege, marioneta din stanga sau marioneta din dreapta), arata un personaj de film, lucru reprezentativ si pentru optiunile politice din Romania.

Aici intervin putinele figuri politice noi, intruchipate de persoane precum Mihai Razvan Ungureanu sau Mihail Neamtu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Traian Basescu referendum demitere USL, #Victor Ponta Crin Antonescu protest comunism, #alegere USL versus Basescu , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Arthas
Arthas
rank 4
Traian Basescu a fost ultimul dictator comunist
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5