Editorial: Portocaliii n-au astampar

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 18:40
6595 citiri
Editorial: Portocaliii n-au astampar

Pedelistii se foiesc din nou, misca, zici ca-s vii. Traian Basescu, presedintele-delimitator, le face din nou treaba si ei nu trebuie sa miste un deget.

In urma cu cateva clipe le zornaiau catusele in somn, acum le canta ghioceii libertatii si unitatii. Pot sa mearga si la film daca vor, cineva lucreaza pentru ei. Si nu SO Vantu, ca e la pastrare.

Exact cand credeau ca gata, s-a sfarsit, soarta a fost cruda si tot ce mai ramanea de facut era sa auda partidul murind in spume, dusmanul de clasa s-a pornit la vale si are sansa istorica de a se pravali cand nimic nu il impingea spre pulbere, caci asemenea majoritate mai rar.

Fireste ca in momentul cand se pune problema ruperii USL, si se pune, caci liberalii inghit greu ocara din partea electoratului care a fost dus de nas fara intentie, ci prin jocul Comisiei Europene, negocierile stanga-dreapta, dreapta-dreapta si stanga-stanga sunt din nou la moda.

Iar PDL, chiar si asa, firav si galbior, cu un picior in sicriu, constituie un grup care pus langa altul, la fel de minuscul, poate ajuta la formarea unei majoritati. Dar care sa fie ea, alaturi de PSD sau de PNL?

Caci oricat de gretoasa ar fi o constructie PNL - PDL sau PDL - PP-DD - PNL sau PSD - PP-DD - PDL - UDMR sau PNL - PP-DD - UDMR - Minoritati, in Romania este posibil orice.

Daca maine dimineata ma trezesc cu ecranele galbene si titluri despre vizita lui Crin Antonescu la Cotroceni, cu scuze si imbratisari, zau ca n-o sa-mi crape anevrismul. L-a antrenat domnul Victor Ponta, e solid precum lipsa certitudinilor.

Dupa mine, ostirea portocalie, care a inceput sa conteze, ar trebui sa stea pe fundul ei in Opozitie, deoarece traim in tara rasturnarilor de situatie si a razgandirilor. Armata e lunga si nu este exclus ca, din aceasta criza teribila de muschi si aorte, fratii uselisti sa iasa si mai uniti, si mai plini de ura fata de Traian Basescu.

Chiar daca asta se va intampla peste sase luni.

De aceasta data, timpul, oricat de paradoxal ar parea, lucreaza pentru PDL: Oricat ar fi de atragatori, nu pot avea incredere in USL ca nu pune in opera o strategie pe termen lung menita a-i dinamita cu totul. Chiar daca Uniunea ar ajunge la 50 la suta (dupa isprava lui Ponta, s-ar putea chiar rapid), chiar daca ar cobori la 40 de procente, rabdarea este singura atitudine pe care portocaliii o pot adopta.

In doi ani, sila starnita de PNL si PSD va bate lehamitea de care se "bucura" PDL in urma cu cateva luni, dar intrarea la putere trebuie sa se faca pe calea alegerilor parlamentare.

Chestie de care s-a prins si Crin Antonescu. Altfel n-ar fi inghitit ditamai broasca.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#PDL guvernare PNL PSD, #PDL numire procurori sefi, #PDL intrare guvernare , #PDL