Ponta nu va face greselile lui Nastase, iar USL nu e armata de momai ca PDL

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 22:36
2623 citiri
Ponta nu va face greselile lui Nastase, iar USL nu e armata de momai ca PDL
Foto: B1 Tv

Uniunea Social Liberala este o formatiune deschisa, la care se pot alatura toti cei nemultumiti de PDL si actuala guvernare, sustine presedintele PSD, Victor Ponta.

"In USL mai pot sa vina formatiuni politice, din punctul meu de vedere. Fara ofensa la PC, totusi, USL s-a construit intre PSD si PNL, iar USL s-a construit pentru a polariza in jurul sau ideea de alternativa la Traian Basscu si PDL. Daca esti multumit, ramai cu Basescu si PDL, daca nu vei veni la singura alternativa, USL.

Coloana vertebrala a USL este formata de PSD si PNL, intr-o proportie diferita. Cine va ramane si cine va veni langa noi din 2012 nu stiu sa va spun", a declarat copresedintele USL, joi seara, la B1 Tv.

Desi sustine ca este atasat de Adrian Nastase, omul care l-a propulsat in politica, Ponta nu vrea sa adopte modelul acestuia, pentru a nu repeta greselile fostului premier.

"Eu nu o sa fiu Adrian Nastase in 2004, hai sa dam locuri si apoi ma trezesc ca am ramas in opozitie. Nu o sa fiu. Nu cred ca USL trebuie sa fie o armata de momai cum e PDL. Nimeni nu trebuie sa vorbeasca cu cuvintele lui Antonescu si Ponta. Pot vorbi orice, dar nu trebuie sa fie impotriva scopului comun", a completat Victor Ponta.

Legat de faptul ca va fi verificat de ANI, lucru anuntat chiar de el, pe blog, crede ca va reprezenta un avantaj pentru cariera sa politica.

"Una din ideile mele cu care am si candidat la conducerea PSD si cu care voi mai candida este ca (sic!) candidatii la functiile importante trebuie sa indeplineasca niste standarde de integritate mult peste ce au acum. Altfel oamenii ar spune ca vreti sa veniti si voi la ciolan, nu o sa se schimbe nimic. Eu pot astfel sa le cer colegilor mei sa nu fie nimeni ministru daca nu indeplinesc standardele. Cred ca viitorul guvern USL, daca nu va avea standarde de integritate, in 2-3 luni va fi mai detestat decat cel de acum", a precizat seful PSD.

Nu il deranjeaza ca Traian Basescu il face imatur

Legat de apelativul pe care presedintele Traian Basescu il foloseste la adresa sa, acela de imatur, Victor Ponta sustine ca nu se declara deranjat.

"Ideea a venit de la domnul Basescu. Dupa numeroasele verificari nu a putut sa spuna ca-s securist sau corupt sau ca am vicii. A gasit acest cuvant, PDL l-a preluat din disciplina. Am facut si o cercetare publica sa vad punctele bune si cele slabe ale lui Victor Ponta si asta nu a reiesit.

Acum 15 ani, am fost procurorul tanar cu cele mai multe arestari, apoi am fost cel mai tanar ministru si cel mai tanar presedinte de partid. Gata, ma opresc", a declarat Ponta, dand de inteles ca nu se mai considera tanar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Victor Ponta partide USL, #Victor Ponta momai PDL, #Ponta ANI , #Victor Ponta