Ponta da raportul la Consiliul National: Iata efectele ruperii USL asupra PSD si Guvernului

Vineri, 20 Martie 2015, ora 13:54 2842 citiri

Social-democratii au intocmit un raport inainte de Consiliul National al partidului, despre efectele ruperii USL asupra guvernarii.

Concluziile sun ca impactul nu a fost foarte simtit iar "Cabinetul Ponta are, pentru a doua parte a mandatului, una dintre cele mai stabile pozitii si beneficiaza de sustinerea unei majoritati de 321 parlamentari, fata de 402, cat inregistra USL".

Documentul, pe care liderul PSD, premierul Victor Ponta, il va prezenta la Consiliul National, reunit vineri si sambata, mentioneaza faptul ca, exceptand Guvernele Adrian Nastase, Calin Popescu-Tariceanu si Victor Ponta, toate Cabinetele, incepand cu anul 1992, au devenit minoritare pana la finalul mandatului lor.

Klaus Iohannis: Nu regret ruperea USL. Nu a functionat bine

Ludovic Orban, despre cum sta PNL in sondaje, dupa ruperea USL

"Daca Guvernul PSD, investit in 2004, a inregistrat, la finalul mandatului, o erodare de 15%, cazul Cabinetului Ponta este unul special. Aceasta deoarece ruperea USL a avut, in pofida impactului sau public, un efect politic limitat.

Chiar daca super-majoritatea a fost, in mod evident, afectata, PSD a reusit rapid sa isi consolideze statutul guvernamental, astfel incat Guvernul are, pentru cea de-a doua parte a mandatului, una dintre cele mai stabile pozitii.

Daniel Constantin: Ruperea USL e doar o formalitate; Antonescu are o agenda ascunsa

In prezent, majoritatea parlamentara este stabila, retestata in cateva randuri dupa alegerile prezidentiale, iar perspectivele pentru anul urmator sunt, de asemenea, pozitive", se arata in document.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News