PNL, despre sesizarea PDL in cazul revocarii lui Blaga: Nicio sansa!

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 18:26
3294 citiri
PNL, despre sesizarea PDL in cazul revocarii lui Blaga: Nicio sansa!

Senatorii liberali considera ca sesizarea PDL depusa la Curtea Constitutionala, in privinta revocarii lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului, nu are nicio sansa de reusita.

"Nu pot sa vorbesc in numele Curtii Constitutionale. Judecatorii au instrumentele lor legislative si vor da motivatii ample. Dupa mine, n-are nicio reusita (sesizarea PDL - n. red.)", a declarat liderul senatorilor PNL, Mario Oprea, pentru Ziare.com.

Cristian Radulescu: Doar CCR si Dumnezeu stiu ce sanse are sesizarea in cazul Blaga

Acesta a explicat ca, la inceputul lunii iulie, toate demersurile PNL se faceau cu regulamentul Senatului alaturi, iar toate convocarile parlamentarilor erau insotite de semnaturile unui numar suficient de mare de senatori ca sa acopere toate cerintele din regulamentul Senatului.

"Deci nu vad ce sanse de reusita (are sesizarea PDL la CCR - n. red.). Parca urma astazi (joi - n. red.) sa dea un punct de vedere Curtea, adica sa spuna rezultatul si apoi motivatia sa apara in cateva zile", a spus senatorul liberal.

De ce sunt sanse mici de reusita pentru sesizarea PDL: A existat un precedent

Mario Oprea a precizat ca, in luna iulie, a existat o majoritate parlamentara, sesizarea a fost facuta la solicitarea Comisiei juridice si predata la Curtea Constitutionala.

"Curtea Constitutionala s-a mai pronuntat o data si nu sunt convins ca rezultatul de atunci al sedintei Curtii era impus de restrangerea drepturilor constitutionale, ci pur si simplu pentru ca fusesera respectate acele cerinte - chiar si asta poate fi un argument folosit pentru a spune ca are sanse mici", a punctat liderul grupului liberal din Senat.

PDL ataca la CCR revocarea lui Blaga - ce spune Puterea

Parlamentarul a dat si un exemplu prin care arata de ce revocarea presedintelui Senatului de catre majoritatea acestei camere ar trebui sa fie facuta fara vreo alta interventie din exterior.

"Sa presupunem ca de acum incolo mai apar astfel de situatii. Asta ar insemna ca, intr-o sedinta in care o majoritate de senatori solicita revocarea presedintelui Senatului, iar presedintele Senatului nu va convoca niciodata Biroul Permanent pe tema asta, pentru ca nu va avea interesul, atunci inseamna ca se blocheaza Senatul Romaniei, pe tot mandatul?", a sustinut senatorul PNL.

Acesta a reamintit filmul actiunilor de la inceputul lunii iulie, completand ca nu a gasit nicio problema: "Au fost convocate niste sedinte cu regulamentul, cu Constitutia, cu tot ce trebuia alaturi, sedinte facute cu Biroul Permanent, convocate sesiuni extraordinare, publicari in Monitorul Oficial, exact asa cum se solicita".

Strategia PDL: Dezbinarea USL prin atacuri la Crin Antonescu

Referindu-se la declaratiile prim-vicepresedintelui PDL Cristian Preda, care a cerut demisia de onoare a lui Crin Antonescu, Mario Oprea a afirmat ca "e o strategie pe care sunt convins ca au imbratisat-o cei de la PDL in sedintele lor de partid, si anume: 'acum, toata lumea se pronunta in numele lui Crin Antoenscu si sa aratam ca a scazut in sondaje, ca nu mai trebuie sa fie, ca a gresit, ca nu e bune, ca e impropriu' - cum zicea domnul Ugureanu".

"Toate astea sunt menite sa creeze dezbinare in interiorul USL, in perioada urmatoare, pana la alegeri. Iarasi, nici macar infime nu sunt sanse, nu exista sanse ca acest plan sa fie dus pana la capat, indiferent ce am lua in discutie - ca e vorba de sondaje de opinie. Nu isi vor avea efectul, dar toate incep cu lideri ai USL. Atunci cand o sa candideze, nu o sa candideze mai multi lideri ai USL, o sa candideze unul singur si toata popularitatea se transfera inspre el", a explicat parlamentarul liberal.

Cristian Preda: Antonescu ar trebui sa demisioneze de la sefia Senatului, daca are onoare

Nu in ultimul rand, Mario Oprea crede ca e este vorba despre o perioada in care este vizat Crin Antonescu, "in ideea ca PSD va solicita reluarea discutiei legata de candidatul USL la presedintia Romaniei - sunt lucruri de care ne dam seama, domnul Preda crede ca nu ne dam seama, dar ne dam seama de strategia aceasta".

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda considera ca liderul PNL Crin Antonescu ar trebui sa demisioneze de la conducerea Senatului, "daca mai are onoare", dupa decizia de miercuri a CCR, care reinstituie dreptul Curtii de a se pronunta asupra hotararilor Parlamentului.

Revocarea lui Vasile Blaga s-a facut dupa lege, PDL compara merele cu perele

Viceliderul grupului liberal din Senat, Marius Nicoara, spune si el ca sesizarea PDL adresata Curtii Constitutionale n-are nicio sansa, pentru ca procedura de inlocuire a lui Vasile Blaga s-a facut dupa lege.

"Nu are nicio sansa de reusita, pentru ca s-a facut absolut dupa lege (revocarea lui Vasile Blaga - n.red.). Din punctul meu de vedere, CCR n-are ce sa decida decat ca s-a respectat procedura legala. Nu exista nicio sansa ca Crin Antonescu sa fie inlocuit din fruntea Senatului", a afirmat Marius Nicoara, pentru Ziare.com.

Vorbind despre afirmatiile prim-vicepresedintelui PDL Cristian Preda, care a cerut demisia de onoare a lui Crin Antonescu, dupa decizia de miercuri a CCR, care reinstituie dreptul Curtii de a se pronunta asupra hotararilor Parlamentului, senatorul PNL a precizat ca acesta "compara merele cu perele".

"N-are legatura, compara merele cu perele domnul Preda, este intr-o grava confuzie. N-are legatura decizia respectiva (ca CCR sa poata sa se pronunte asupra hotararilor Parlamentului - n. red.) cu pozitia pe care o are Crin Antonescu - de presedinte al Senatului. Evident, PDL incearca sa speculeze si sa induca lumea in eroare, comparand mere cu pere. Ceea ce au facut intotdeauna - ei urmaresc destabilizare si prin asta sa poata sa-si gaseasca formule de a ataca batalia politica", a mai declarat Marius Nicoara.

Ghise: Sesizarea PDL face parte din lupta de gherila impotriva actualei puteri

Senatorul PNL Ioan Ghise a declarat ca nu se mai respecta nicio ordine de drept in Romania, deoarece "politica romaneasca demonstreaza ca poti sa indeplinesti o functie prin uzurpare de calitati oficiale, chiar in conditia de presedinte al Romaniei", comentand astfel sesizarea PDL adresata CCR, in privinta inlocuirii lui Vasile Blaga.

"Curtea Constitutionala s-a pronuntat pe acest subiect si a respins o alta solicitare a PDL, dar traim o realitate foarte putin sensibila la respectarea Consitutiei si a legilor, incepand cu judecatori ai Curtii Constitutionale, asa ca ramane ca realitatea sa demonstreze in ce masura o incalcare de lege e posibila sau nu", a spus Ioan Ghise, pentru Ziare.com.

Senatorul PNL considera ca sesizarea PDL face parte din lupta de gherila pe care o duce PDL impotriva actualei puteri.

"Ei vor sa fie Blaga. Din perspectiva luptei politice ii inteleg ca vor, pentru ca fiecare partid politic de-aia s-a constituit ca partid - ca sa participe la lupta pentru putere. Pentru pedelisti, Constitutia si legea nu au nicio valoare, asa ca incearca si ei marea cu degetul", a mai spus Ioan Ghise.

PDL ataca la CCR revocarea lui Blaga - Antonescu poate pierde sefia Senatului

Grupul parlamentar al senatorilor democrat-liberali a depus, la Curtea Constitutionala, o sesizare privind hotararea prin care Vasile Blaga a fost inlocuit de la sefia Senatului de Crin Antonescu. In replica, liderii USL sustin ca aceasta noua cotestatie a PDL-ului la CCR nu are obiect si nu este justificata.

Sesizarea a fost depusa vineri la CCR de catre senatorii PDL, a confirmat informatia liderul grupului PDL din Senat, Cristian Radulescu, citat de Mediafax.

CCR: Hotararile Parlamentului vor putea fi, din nou, atacate

Curtea Constitutionala a decis in sedinta de miercuri ca hotararile Parlamentului vor putea fi atacate in continuare, admitand astfel o sesizare depusa de PDL referitoare la legea care aproba si modifica ordonanta de urgenta referitoare la competentele CCR.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Senatori PNL sesizare CCR Blaga, #PDL CCR revocare Blaga, #sesizare CCR revocare Blaga, #PDL ataca CCR Blaga, #revocare Blaga Senat CCR , #PNL