Plesu: Romania a inventat auto-lovitura de stat

Luni, 24 Februarie 2014, ora 15:16
5847 citiri
Plesu: Romania a inventat auto-lovitura de stat
Foto: Arhiva

Andrei Plesu comenteaza blocajul din USL spunand ca romanii au inventat "auto-lovitura de stat" si o poate breveta intr-un "Guiness Book al masochismului politic mondial".

"Lucruri care in alte parti ale lumii ar parea stranii, improbabile, sau direct imposibile, la noi sunt, spre stupoarea generala, verosimile: se intampla. Avem geniul suprarealismului, al nazbatiei cordiale, al naucelii practicate cu naturalete. (...)

Ne-am depasit pe noi insine! Am inventat ceva fara egal, ceva care putem pentru ca sa zicem ca n-a trecut prin cap nimanui pe vechea si greu incercata noastra planeta: lovitura de stat realizata de stat impotriva lui insusi. Lovitura de stat ca 'auto-gol'! Complot guvernamental impotriva guvernului!", comenteaza Andrei Plesu pe blogul sau de la Adevarul.

Filosoful mai spune ca USL a ales ca forma de administrare a tarii "razboiul civil".

"Ponta da de pamant cu Antonescu, Antonescu da de pamant cu Ponta, Basescu le rade in nas amandurora, ba chiar pledeaza, pisicher, pentru impacare. Televiziunile de front nu mai stiu care e Nordul. Sa fie cu PSD? Cu PNL? Cu USD? Noroc ca exista inca presedintele si putem inlocui optiunile clare cu lungi seri dedicate biografiei lui. Macar despre el se poate spune orice, oricat de gogonat", mai scrie Andrei Plesu.

In ceea ce priveste USL, aceasta "a ales sa-si saboteze propria guvernare".

"Sa intre in opozitie cu ea insasi. Dupa doi ani de amor salbatic, in care 'liderii' formatiunilor cistigatoare dansau in voaluri roz, isi zimbeau gales si priveau concupiscent spre jugulara lui Traian Basescu in aplauzele lui Dan Voiculescu si ale pupililor si pupilelor lui, iata, dintr-odata, cum fiecare pofteste la sangele 'partenerului'. E ca si cum Fat Frumos si Ileana Cosanzeana ar incepe, brusc, sa-si dea la glezne, sa-si scoata ochii, sa se scuipe in fata", mai comenteaza Andrei Plesu cu ironie.

In opinia sa, "auto-lovitura de stat e ca si reusita".

"O putem breveta intr-un Guiness Book al masochismului politic mondial. Ramine, totusi, intrebarea: Pentru toate promisiunile facute de USL in campanie nu-si cere nimeni scuze?", intreaba retoris Andrei Plesu.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Plesu auto lovitura stat, #Plesu rupere USL, #Plesu PNL USL , #PNL
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Ma lamureste si pe mine cineva cine-i acest Plesu?