PDL sau USL? (Opinii)

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 23:30
5824 citiri
PDL sau USL? (Opinii)
Foto: Ziare.com

Schimbarea bipezilor politici cu barbati de stat este un obiectiv in care nu mai crede nimeni. Ramane o fantasma draga romanilor, care dupa ce-si dau cu apa la ochi realizeaza ca nu mai spera nimc, si-au maturizat organul cunoasterii.

Eu nu inteleg prin reforma clasei politice promovarea unor tineri, si punct, in Parlament. Anii scursi din momentul cand ne-am imbatat cu senzatia ca ne-am mutat genele dintr-o societate cladita pe pile si teroare intr-o democratie care inca nu s-a nascut la nivel celular arata ca tinerii scosi din maneca au invatat pe de rost lectia maturilor: ca sa ai sanse sa te cateri trebuie sa lustruiesti, sa te infingi, sa parazitezi.

Cata vreme organismul care se lasa adulat aduce cu Ioan Oltean sau omologii din Opozitie, puii carora li se transmite stiinta politicii nu au cum sa-i semene lui Corneliu Coposu. Si, din pacate, acestea sunt modelele.

Si ce fac ele? Mint, fura curent si bat. Mai exista un verb, pe care-l pun in relatie cu poporul roman, dar suna urat. Sau frumos - ce se afla, cu fiecare fraza pe care nu o rostesc la televizor, la gura talibanilor porniti in cautare de apostoli pufosi nu vreti sa stiti, s-ar rusina pana si Dan Capatos.

Doua exemple de indolenta care se bazeaza pe senzatia ca electoratul e compus din idioti se petrec chiar in aceste zile sub ochii nostri.

Pe de-o parte, USL face greva parlamentara pe motiv ca democratia a murit. De cealalta, PDL distribuie afise din care romanii afla ca reprezentantii Opozitiei trimisi in Legislativ le iau banii, desi chiulesc.

Nu sunt de acord cu actiunea de protest a alesilor PNL si PSD, deoarece este cea mai nesimtita maniera de a manipula opinia publica si denota dispretul total fata de cei care si-au pus sperantele in ei. In colegii uninominale!

Dar nici despre gaselnita portocalie nu am a rosti felicitari, este tot o escrocherie. Sa vii tu si sa acuzi tupeul USL cand la nici nu mai tin minte cate asumari de raspundere ai stat legat de scaun arata ca nu ai mai multa stima fata de romani, ca tot de natarai ii iei. Ciudatii din Opozitie sunt de condamnat deoarece stirbesc democratia, in schimb tu ii fi vreun atlet al progresului societatii, al consolidarii institutiilor, nu?

Cei care decid in materie de tavaleala sunt convinsi ca toarna beton la fundatia tarii, dar o fac in aplauzele organizatiilor de tineret. Doar nu-si imagineaza cineva ca daca vrea vreun lider politic sa purceada la o reforma reala a partidelor va intra pe Facebook si va cauta doctoranzi in Ivy League, pe care-i va invita la butoane ignorand nevoia de finantare a campaniilor electorale!

De asta nu va veni niciodata actul normativ care sa imputineze numarul parlamentarilor! O fi ea o masura proasta, de vreme ce nu creste calitatea lor, n-o fi, nu conteaza, asa au votat romanii. Cine mai sunt si astia?

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#greva parlamentara USL, #afise USL PDL, #Parlament alegeri uninominale, #numar redus parlamentari , #PDL