PDL cheama mii de oameni la un miting anti-USL, joi, in Piata Revolutiei

Joi, 05 Iulie 2012, ora 11:42
4702 citiri
PDL cheama mii de oameni la un miting anti-USL, joi, in Piata Revolutiei
Foto: Arhiva

Romanii sunt asteptati joi, la ora 18.00, in Piata Revolutiei, sa participe la mitingul organizat de PDL impotriva masurilor si demersurilor initiate de USL. Liderii PDL au facut apel catre oamenii din toata tara sa fie prezenti la manifestatie.

Presedintele PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a facut apel, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca toti bucurestenii sa iasa, joi, in Piata Revolutiei, pentru a manifesta fata de subordonarea de catre USL a statului de drept.

"Prin actiunile din ultimele doua zile, in tentativa de a subordona institutiile statului, USL muta dezbaterea politica in strada. Nu mai putem vorbi de institutii independente care sa apare ordinea constitutionala si statul de drept.

Fac apel la toti bucurestenii ca joi, la ora 18, in Piata Revolutiei, langa Ateneul Roman, sa manifestam impreuna pasnic impotriva acestui act abuziv si nedemn impotriva statului de drept", a spus Videanu.

Videanu, apel la bucuresteni: Sa manifestam impotriva abuzurilor USL

Si vicepresedintele PDL Raluca Turcan a facut un apel catre toti romanii care sunt "ingrijorati de suspendarea statului de drept" si de "desfiintarea valorilor democratice", chemandu-i la mitingul de joi al PDL.

"Fac un apel catre toti romanii ingrijorati de suspendarea statului de drept, de desfiintarea valorilor democratice sa vina joi, 5 iulie, ora 18.00, in Piata Revolutiei, la un miting de protest, initiat de PDL, dar deschis tuturor oamenilor liberi in Romania, ingrijorati de derapajul fara precedent de la democratie", a scris Raluca Turcan, pe blogul sau.

Raluca Turcan cheama romanii la miting: Apel pentru apararea democratiei

La randul sau, europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a transmis un indemn catre romani, despre care scrie ca "trebuie sa isi apere tara folosind toate mijloacele umane si democratice". "Vino la miting joi daca vrei sa nu ajungi sclavul lui Ponta!", a afirmat Traian Ungureanu.

Noua Republica si fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu fac, la randul lor, un apel catre romani, carora le cer sa vina la miting, pentru apararea democratiei si salvarea valorilor democratice.

"Ceea ce se intampla astazi imi aduce mie aminte, ca istoric, de momente negre din perioada interbelica. E motivul pentru care ne-am hotarat sa participam la mitingul de joi, din Piata Revolutiei, la ora 18.00. Fac un apel catre cetatenii onesti care stiu cat de importante sunt valorile democratice sa ni se alature.

Pe cei care se simt reprezentati de Initiativa Civica de Centru-Dreapta si de echipa din care fac si eu parte, ii chem sa fie imbracati intr-o singura culoare: alb. Alb pentru ca nu este o culoare asimilata vreunui partid si este reprezentativa pentru onestitatea cu care ne raportam la o schimbare profunda a politicii in Romania", a declarat Mihai Razvan Ungureanu, marti seara.

PDL cheama poporul la miting, joi, in Piata Revolutiei

Totodata, vicepresedintele PDL Andreea Paul a scris, miercuri, pe contul de Facebook, ca "Legea e mai buna decat dictatura! Maine, voi fi in Piata Revolutiei, la ora 18.00, alaturi de colegii mei de la PDL, alaturi de membrii societatii civile, alaturi de toti cei carora le pasa de supravietuirea democratiei. Romania are nevoie acum de cetatenii sai activi!".

La manifestatia de joi, din Piata Revolutiei, sunt asteptati membri ai PDL, dar si oameni din afara partidului. PDL vrea sa adune "toti cetatenii Romaniei", dar si cat mai multe organizatii nonguvernamentale care sa impiedice anexarea institutiilor statului de catre USL, potrivit prim-vicepresedintelui PDL, Cezar Preda.

"Cand PDL si-a asumat o manifestare publica, a facut-o intr-un mod serios si responsabil. Vor veni (manifestanti - n. red.) din tara, vor veni din Bucuresti, speram sa vina cat mai multi oameni din afara PDL", a explicat Cezar Preda.

Acesta a precizat ca PDL se asteapta la peste 3.000 de manifestanti si ca se va semna o petitie "de salvare a statului de drept" si a institutiilor democratice. Proteste ale PDL fata de actiunile USL au avut loc si in ultimele zile, in Piata Victoriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#PDL miting anti USL, #manifestatie PDL Piata Revolutiei, #PDL protest USL, #lideri PDL apel miting , #PDL