Opozitia, in greva: Ce zice Tariceanu si ce amendament propune Melescanu

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 17:12 3341 citiri
Foto: Arhiva

Parlamentul si-a reluat activitatea, sub semnul protestului parlamentarilor USL, care nu vor participa la sedintele Camerei Deputatilor si Senatului. Fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu a declarat ca boicotul "este o decizie comuna, la nivelul USL", iar greva trage un semnal de alarma actualei Puteri.

"Multumim astazi ca Romania este membra a Uniunii Europene, pentru ca astazi toate aceste excese, manifestari grave ar fi continuat. Este o decizie comuna pe care o luam la nivelul USL si ce trebuie sa facem acum este un efort supplimentar si nu in ultimul rand o atitudine trasanta prin care cetatenii sa intelaga ca nu putem ramane pasivi in fata exceselor atualei puteri", a declarat fostul premieri.

De asemenea, a punctat Tariceanu, prin greva "tragem un semnal de alarma ca Puterea trebuie sa inceteze lungul sir de abuzuri".

Si senatorul PNL Theodor Melescanu sustine ca este de acord cu greva Opozitiei, insa propune "un mic amendament" la forma de protest a USL-ului.

"Odata cu adoptarea acestei decizii politice pe care o sustin, trebuie sa decidem ca liderii nostri din Senat si Camera Deputatilor se vor intalni pentru a stabili procedurile de lucru, inclusiv referitoare la o prezenta minima in plen si la Comisii", a declarat Melescanu.

Reprezentantii USL au anuntat ca nu vor mai participa la lucrarile Parlamentului, ca semn de protest fata de actiunile Puterii si ca singurele sedinta la care vor sa participe sunt cele legate de o eventuala demisie a Guvernului sau de declansare de alegeri anticipate.

Presedintele PSD, Victor Ponta,a anuntat ca parlamentarii USL isi vor primi in continuare salariile, care intra in conturi automat, dar ca le vor dona.

El a spus, la TV Ziare.com, ca va trai din banii sotiei, in timp ce al doilea lider al USL, Crin Antonescu, a spus ca "se va imprumuta de la prieteni".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News