Opozitia ar castiga alegerile in toate judetele - sondaj IMAS

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 13:01 4339 citiri
Foto: Arhiva

Social-democratii si liberalii ar castiga alegerile in toate zonele tarii, in cazul in care ar fi organizate acum alegeri, dar scorul Opozitiei variaza de la 60,7% in Muntenia la 45,4% in Transilvania.

Potrivit sondajului IMAS, realizat la comanda Adevarul, la nivel national, USL ar obtine 53,4% si si-ar realiza obiectivul de a obtine peste jumatate plus unu din voturi. Dupa ce in luna decembrie alianta dintre PSD si PNL coborase la 49,2%, luna ianuarie 2012, marcata de proteste de strada, a adus si "revigorarea" Opozitiei.

Distanta dintre USL si PDL a crescut in aceste fel la aproape 40%, democrat-liberalii fiind cotati cu 15,8%. Partidul Poporului, patronat de Dan Diaconescu, "sufla" in ceafa PDL, avand 13,9%.

PRM are 6,6%, formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor fiind la limita pragului electoral de 5%. In Parlament ar mai intra UDMR cu 5,8%, in conditiile in care formatiunea condusa de Kelemen Hunor avea, pana recent, in jur de 7%.

Marea majoritate a voturilor USL provine din Muntenia, unde Opozitia ar obtine 60,7%, scor explicabil prin faptul ca PSD si PNL detin 13 din cei 16 sefi de consilii judetene din aceasta regiune.

PDL scade in sondaje - a ajuns la 15,80% - sondaj IMAS

"Prestatia" electorala a unor lideri din aceasta zona, cum ar fi Liviu Dragnea (seful CJ Teleorman) sau Constantin Nicolescu (seful CJ Arges), a imbunatatit, de fiecare data, scorul PSD.

Este si singura zona in care podiumul este diferit fata de cel la nivel national, Partidul Poporului ocupand locul doi, cu 15,5% din voturi. PDL se claseaza pe locul trei, cu 10,8% din optiunile celor care s-ar prezenta la urne.

Sondajul de opinie a fost realizat in perioada 11-17 ianuarie, cuprinzand si zilele cele mai fierbinti ale protestelor de strada. Volumul esantionului este de 1.039 de persoane, iar eroarea maxima este de plus, minus, 3%.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News