Opozitia ar castiga alegerile in toate judetele - sondaj IMAS

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 13:01
4409 citiri
Opozitia ar castiga alegerile in toate judetele - sondaj IMAS
Foto: Arhiva

Social-democratii si liberalii ar castiga alegerile in toate zonele tarii, in cazul in care ar fi organizate acum alegeri, dar scorul Opozitiei variaza de la 60,7% in Muntenia la 45,4% in Transilvania.

Potrivit sondajului IMAS, realizat la comanda Adevarul, la nivel national, USL ar obtine 53,4% si si-ar realiza obiectivul de a obtine peste jumatate plus unu din voturi. Dupa ce in luna decembrie alianta dintre PSD si PNL coborase la 49,2%, luna ianuarie 2012, marcata de proteste de strada, a adus si "revigorarea" Opozitiei.

Distanta dintre USL si PDL a crescut in aceste fel la aproape 40%, democrat-liberalii fiind cotati cu 15,8%. Partidul Poporului, patronat de Dan Diaconescu, "sufla" in ceafa PDL, avand 13,9%.

PRM are 6,6%, formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor fiind la limita pragului electoral de 5%. In Parlament ar mai intra UDMR cu 5,8%, in conditiile in care formatiunea condusa de Kelemen Hunor avea, pana recent, in jur de 7%.

Marea majoritate a voturilor USL provine din Muntenia, unde Opozitia ar obtine 60,7%, scor explicabil prin faptul ca PSD si PNL detin 13 din cei 16 sefi de consilii judetene din aceasta regiune.

PDL scade in sondaje - a ajuns la 15,80% - sondaj IMAS

"Prestatia" electorala a unor lideri din aceasta zona, cum ar fi Liviu Dragnea (seful CJ Teleorman) sau Constantin Nicolescu (seful CJ Arges), a imbunatatit, de fiecare data, scorul PSD.

Este si singura zona in care podiumul este diferit fata de cel la nivel national, Partidul Poporului ocupand locul doi, cu 15,5% din voturi. PDL se claseaza pe locul trei, cu 10,8% din optiunile celor care s-ar prezenta la urne.

Sondajul de opinie a fost realizat in perioada 11-17 ianuarie, cuprinzand si zilele cele mai fierbinti ale protestelor de strada. Volumul esantionului este de 1.039 de persoane, iar eroarea maxima este de plus, minus, 3%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sondaj USL judete, #sondaj politic, #sondaj partide , #stiri Uniunea Social Liberala