Opozitia a contestat la CCR numirea unor membri in CNA

Marti, 06 Martie 2012, ora 15:59 1363 citiri

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat, marti, ca Opozitia a contestat la CCR numirea unor membri in CNA, precizand ca sunt elemente de neconstitutionalitate.

"Am depus astazi (n.r.marti) o contestatie la CCR, o contestatie legata de hotararea nr. 5 a Parlamentului Romaniei prin care au fost numiti noi membri la Consilul National al Audiovizualului. Aceasta contestatie este semnata de 67 de deputati PSD si 42 deputati PNL si critica, in principal, incalcarile normelor constitutionale privind numirile la institutiile subordonate Parlamentului, in speta la CNA", a declarat Mircea Dusa la Parlament.

In acest sens, el a precizat ca in privinta CNA este nevoie de un aviz expres. "Referitor si la prevederile legii (n.r. audiovizuaului), care de data aceasta prevede un aviz expres de audiere in comisii. Asa cum stiti, si la audierile in comisiile pentru CNA saptamana trecuta nu a exista cvorum, s-a intocmit doar un proces verbal si dupa aceea in plen s-au votat noi membri", a explicat social-democratul.

Dusa a mai atras atentia ca prin decizia Parlamentului nu s-a respectat nici algoritmul politic. "Prin votarea noilor membri la CNA a fost schimbata compozitia politica de acolo", a sustinut liderul de grup al deputatilor deputatilor social-democrati, care a aratat ca, prin decizia Parlamentului, "s-a luat un post de la PSD modificand majoritatea la CNA".

El a mai sustinut ca scopul acestei hotarari a Parlamentului "este acela de cenzurare a presei". "Avand in vedere aceste elemente de neconstitutionalitate am solicitat Curtii sa se pronunte asupra acestei hotarari, sa declare neconstitutionala numirea la CNA", a conchis el.

Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a aprobat, saptamana trecuta, desemnarea a doi noi membri titulari in Consiliul National al Audiovizualului si a unui membru supleant.

Noii membri titulari ai CNA sunt Lorand Turos din partea UDMR si Valentin Alexandru Jucan din partea PDL, iar membrul supleant al CNA care a fost ales marti in Parlament este Badea Marius Mihail (PDL). "Membrul CNA propus de grupurile UDMR va fi numit pana la data de 19.12 .2012. Iar membru titular si membru supleant, propusi de grupurile PDL, vor fi alesi pentru un mandat de 6 ani", a anuntat Vasile Blaga.

Jucan si Badea au primit 233 de voturi "pentru", iar Lorand Turos a primit 233 de voturi "pentru" si un vot contra. Lorand Turos il inlocuieste in functie pe Attila Szasz, fost membru CNA aflat in stare de incompatibilitate dupa ce a fost numit, la 12 februarie 2012, redactor-sef adjunct la Radio Targu Mures.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News