Oamenii care vor conduce Romania de mana (Opinii)

Marti, 05 Iulie 2011, ora 10:32
4449 citiri
Oamenii care vor conduce Romania de mana (Opinii)
Foto:ancheteonline.ro

La ora asta, doar doi oameni se mai vad in USL. Crin Antonescu si Victor Ponta. Oamenii care apar pretudindeni. In aproape toate emisiunile televizate, la absolut toate conferintele de presa importante, ba chiar se duc doar ei doi la consultarile cu Traian Basescu de la Cotroceni. Se duc la evenimente mult mai des decat merg la locurile lor de munca, adica in Parlament.

Rar vezi o alta opinie, pe un anumit subiect. Chiar si cei mai vocali membri PSD si PNL de altadata au intrat intr-un con de umbra. Crin Antonescu si Victor Ponta sunt peste tot. Mai mult, sunt peste tot impreuna. De fiecare data. La ora asta, ei sunt vocea USL. USL e Crin Antonescu si Victor Ponta. Si cel mai interesant lucru la ei doi e ca parteneriatul lor merge. Chiar merge. Fara fisuri vizibile. Cei doi lideri ai USL, care acum un an isi aruncau ironii taioase, sunt azi ca fratii. Stiind ca asta le va asigura succesul si ca orice tensiune intre cei doi ar fi speculata de Traian Basescu.

Ce inseamna asta? Ca daca planul lor merge pana la capat, ei sunt oamenii care vor conduce Romania. Impreuna. Intr-un parteneriat care, daca lucurile merg pe fagasul pe care si-l propun, Victor Ponta va fi premierul Romaniei, iar Crin Antonescu presedinte. Sigur, problema e ca, la un moment dat, parteneriatul asta se va dovedi impovarator pentru unul din ei. Parteneriatul fara fisura Antonescu-Ponta nu are sanse sa mearga pana la prezidentialele din 2014. Insa, pana in anul 2012, el va fi la fel de strans. Nu pentru ca cei doi se plac neaparat ca oameni, desi nici asta nu e exclus. Ci pentru ca ei inteleg faptul ca a prezenta o imagine de monolit e unul dintre ingredientele succesului.

O relatie personala

Veti auzi adesea in USL despre "relatia personala" dintre Crin Antonescu si Victor Ponta. Chiar ultimul a spus-o, apreciind ca a devenit foarte buna in ultimul an. Au repetat-o si alti oameni din PNL si PSD. Ponta si Antonescu au devenit personalizarea USL. "Gemenii golului", ca-n fotbal. Oamenii care reprezinta USL peste tot si in orice. Care iau caimacul pe orice subiect, chiar daca vorbesc mai degraba pe langa subiect. Cum a fost prezentarea programului USL pe Agricultura, cand nimeni n-a retinut ce propune formatiunea, dar a retinut ca Ponta spunea ca Basescu se uita dupa sticla in timpul consultarilor de la Controceni.

Sa ne amintim si de respectivele consultari. Basescu a chemat USL. USL a venit. Doi oameni. Adica Ponta si Antonescu. Nimeni altcineva. Semnalul? Noi contam, noi suntem impreuna. Un duo politic.

Un cuplu in care membrii se comporta la fel. Cu aceeasi vehementa, cu acelasi limbaj ultraagresiv. Cu aceeasi lipsa de constistenta, in majoritatea actiunilor politice. Cu acelasi nationalism antimaghiar ieftin cu care vor sa capteze electoratul nationalist. Aceeasi vehementa, acelasi limbaj de Vadim Tudor, care n-ar trebui sa existe la doi politicieni care se pretind a fi altceva. Altceva decat Traian Basescu, altceva decat politicienii cu care ne-am tot obisnuit pana acum. N-au dovedit asta, ba din contra.

In schimb, au acaparat tot mesajul USL. Alti politicieni mai mult nu se vad. I-a auzit cineva prea des pe purtatorii de cuvant ai celor doua formatiuni? Pe alti lideri importanti? Rar. Extrem de rar la PNL, unde Antonescu a acaparat mesajul. Spre exemplu, cine l-a auzit pe secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, dand vreo declaratie demna de luat in seama? Sau chiar nedemna de luat in seama.

Parteneriatul pentru 2012

Vom vedea multe iesiri ale cuplului Crin Antonescu-Victor Ponta. Mai ales pana in perioada ramasa la alegerile din 2012, mai ales in 2012.

Crin Antonescu si Victor Ponta vor face campanie impreuna. Vor spune acelasi lucru, pe acelasi ton, cu vorbele putin schimbate. Se vor sprijini. Se vor completa. Se vor substitui. Ca doi oameni egali. Problemele in cuplu vor incepe in momentul in care USL ia puterea. Daca ia puterea. Pentru ca atunci se va vedea ca in politica romaneasca nu exista relatii de egalitate. Nu au existat vreodata. Sau...ba da, insa doar in Opozitie. Niciodata la putere.

Pana atunci insa, cei doi sunt impreuna. Si, daca lucrurile le merg bine, vor fi si la putere. Ce trebuie sa ne rugam, daca ajung acolo? Nu ca vor conduce Romania de mana. Ci ca vor invata sa o conduca. Sa se comporte altfel decat se comporta acum. Impreuna ori separat.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#Antonescu Ponta, #Antonescu Ponta alianta, #Antonescu Ponta Basescu , #stiri Uniunea Social Liberala