O politica amuzanta, daca n-ar fi jalnica (Opinii)

Marti, 24 Mai 2011, ora 23:59 28217 citiri
Foto: radiogalaxy.ro

Daca n-ar fi jalnica si dezgustatoare, politica romaneasca ar avea, cu siguranta, un haz nebun. Asa cum are si un om beat, daca poti trece peste duhoarea respiratiei, a transpiratiei acre si vomei. Asa ca va propun o partida de ras amar cu degetele la nas si emetiralul la-ndemana.

Dinu Patriciu a pus tunurile pe Crin Antonescu, care a devenit pentru Adevarul o tinta predilecta. De ce nu se stie exact, insa cert este ca actualul presedinte PNL, care-i ridica osanale magnatului la congresul din 2009, nu numai ca nu mai tine cont de parerile lui Dinu Patriciu, dar se pare ca nici nu-i mai raspunde la telefon.

Motiv pentru care Dinu Patriciu a inceput sa coaguleze, se pare, un grup de rezistenta antiAntonescu alcatuit din toti mazilitii liberali si prin intermediul carora ar putea sa-i faca viata mizerabila lui Crin Antonescu.

Si nu numai lui, caci Dinu Patriciu si-a extins atacurile asupra intregii USL. Iata ce scria domnia sa intr-un editorial de vineri: "Nenorocirea este ca la usa guvernarii bat unii care tocmai amesteca uleiul cu apa in cautarea unui leac miraculos. Evident, nu ies decat clabuci(...) Solutia nu este decat o miscare politica noua si pragmatica. Daca intre timp vreunul dintre partidele natang-liberaloide de astazi ar reusi printr-o minune sa se destepte si sa se spele un pic, cu atat mai bine". Astazi Adevarul toca marunt porgramul econimic al USL carcaterizat drept o colectie de miciuni si demagogie.

Sincer mi-e greu sa cred ca supararea lui Dinu Patriciu este strict principiala, cat timp asocierea cu PSD nu l-a deranjat niciodata pana acum. Dimpotriva, a fost unul dintre sustinatorii ei cei mai importanti, socotind ca PNL trebuie sa fie un partid balama, care sa completeze puterea oricare ar fi ea. Sa nu uitam, de altel, ca Dinu Patriciu nici macar nu a facut un secret din sponsorizarea stangii in diferite campanii, ca tot romanul impartial, de altfel. Probabil ca ceea ce-l deranjeaza acum sunt termenii concreti ai intelegerii dintre liberali si social democrati.

Si cine credeti ca a reactionat vehement la atacul "patrician". Victor Ponta, caci, se pare, lui Crin Antonescu nu-i prea mai da mana sa se burzuluiasca la patronul liberal. "Ar trebui sa spun 'Sa iti fie rusine, Dinu Patriciu!', dar, pentru ca sunt un politician mult mai serios decat domnul Basescu, vreau sa spun ca Traian Basescu si Dinu Patriciu sunt de fapt oameni ai aceleiasi societati, ai aceleiasi generatii", a replicat Victor Ponta. O reactie a unui lider USL ar fi fost de inteles, dar una cu trimitere la Traian Basescu, mai precis din chiar campania electorala incheiata tragic pentru PSD mi se pare de un involuntar haz nebun, specific de altfel lui Victor Ponta.

Ce ar trebui sa intelegem: ca Traian Basescu este referinta lui Victor Ponta, ca presedintele PSD este in totala pana de inspiratie, ca Dinu Patriciu este acuzat de pactizare cu Traian Basescu sau ca actualul presedinte a avut dreptate sa-i bata obrazul magnatului liberal?

Culmea este ca Victor Ponta are revelatii in privinta afacerilor lui Dinu Patriciu cu statul: "trebuie sa dam pagina si dupa domnul Basescu si dupa oamenii de afaceri care au devenit mari liberali sau capitalisti facand afaceri cu statul". Le-a descoperit abia acum? Despre creanta Libia n-a auzit in viata lui? A tot vorbit despre ea chiar Traian Basescu. Si apoi, un lider PSD care invoca imbogatirea prin afaceri cu statul este ori inconstient, ori ridicol de ipocrit, caci cei mai importanti social democrati sunt tocmai capitalisti imbogatiti din relatii cu statul.

Cu gura cascata ne-a lasat insa si Sebastian Lazaroiu, fostul consilier prezidential care recent isi exprima speranta ca acelasi Dinu Patriciu nu va permite alunecarea PNL la stanga. Dinu Patriciu, adica omul din cauza caruia s-a rupt Alianta DA. Cel mai mare dusman personal al lui Traian Basescu. Cel pe care presedintele insusi l-a acuzat ca ar fi trucat filmul cu copilul lovit.

Sebatian Lazaroiu ii recunoaste, implicit, nu numai formatia de dreapta, ci si consecventa in sustinerea lor. Dinu Patriciu a devenit asadar ultima speranta a Cotrocenilor de spargere a USL? Mai lipseste doar o imbratisare inlacrimata cu Calin Popescu Tariceanu si avem tabloul complet. Nu m-ati crezut cand v-am zis ce amuzanta e viata politica din Romania!

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Racaru ne demostreaza pe viu, cum se poate manari silogismul si sa faci din el sofism !
I
I.E.Feher
rank 1
Interesant articol, nu stiam ca Dinu Patriciu a pus tunurile pe crin antenescu, ca-l darama pana maine si cu prastia nu ar fi o surpriza