Noua amenintare liberala: o sa vedeti voi ce-o sa patim noi! (Opinii)

Duminica, 15 Septembrie 2013, ora 09:33
7457 citiri
Noua amenintare liberala: o sa vedeti voi ce-o sa patim noi! (Opinii)
Foto: Evz

Nu trebuie sa fii analist politic, pentru a observa ca, pe masura ce trece timpul, "razboiul rece" din cadrul USL se ascute, iar PSD si PNL se comporta cam ca rusii cu americanii pe vremea lui Brejnev. Fiecare cauta sa-l prinda pe celalalt pe picior gresit si sa-l arate cu degetul in fata lumii.

Se vede de la distanta ca, in acest vodevil, rolul lui Brejnev il joaca nervosul Crin, care se umfla in pene fara sa observe ce jumulit a ajuns, iar Ponta scoate iepuri din palarie in rolul americanilor, chemand la coabitare, dupa ce si-a umplut buzunarele cu praf de pusca.

Crin Antonescu face greu fata la sperietura prin care trece. In timp ce ii dardaie fundul pantalonilor vazand cum scad sansele sa mai calce vreodata pe covorul rosu de la Cotroceni, pretinde ca nu tremura nici chiloteii pe el.

Si totusi e cam de mirare ca n-ar simti sula-n coaste, cand aude rostindu-se periculosul cuvant Ponta.

Cat de mult il sperie pe domnul Antonescu acest cuvant a rezultat si la emisiunea de vineri seara, cand enumera una cate una toate ocaziile in care i-a stat alaturi copilotului sau, servindu-l cu credinta si devotament.

Concluzia a spus-o tot dansul: "Ponta a beneficiat, datorita pozitiei mele politice si a PNL, de cea mai mare putere pe care un prim-ministru al unui guvern de coalitie a avut-o in Romania".

Adica, pe limbajul tuturor, Ponta trebuie sa-i pupe mainile, intrucat nu ajungea acolo unde este, daca nu-l impingea de la spate pozitia politica a lui Crin si a PNL-ului sau.

Valabil si viceversa. Fara Ponta, nici Crin Antonescu nu s-ar fi vazut presedinte de Senat, nu ajungea sa se dea mare ca interimar, nici partidul n-ar fi avut motive sa-l suporte in frunte si poate, cel mult, apuca un post de secretar de stat, pe undeva. N-au decat sa-si pupe mainile reciproc.

Dar nimic nu l-a scos mai rau din sarite pe Crin Antonescu decat declaratia perfect la obiect a lui Ioan Rus: "Cand celalalt presedinte din USL are probleme cu presedintele PSD, trebuie sa inteleaga ca va avea de-a face cu PSD, nu doar cu presedintele lui".

E cu bataie lunga. Mesaj catre Ponta ca tara n-o pun la cale cei doi la o cafea si mesaj catre Crin, sa stie ca n-are treaba numai cu Ponta, are treaba cu ditamai PSD.

Este atata logica in ceea ce spune domnul Rus, incat pana la urma i-a sarit mustarul lui Crin Antonescu: "Daca o sa am de-a face cu PSD-ul, o sa aiba si PSD-ul de-a face cu mine".

Adica, un fel de o sa vedeti voi, ce-o sa patim noi. Amenintarea e pe fata, dar Crin Antonescu n-are alta solutie sa lupte cu PSD, decat numai aliindu-se cu cei pe care pana ieri ii facea, zi de zi, albie de porci.

Toate i le-au inghitit liberalii liderului lor, dar am indoieli ca se vor apuca sa manance cu pofta din farfuria in care au scuipat cativa ani buni.

La asemenea miscare este putin probabil ca ar mai suporta sa fie condusi de un Brejnev autohton. Mai curand, ar cauta sa-si gaseasca ei un Gorbaciov local, care sa-i invete cum se face perestroika liberala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Crin Antonescu PNL, #Victor Ponta PSD, #Ioan Rus PSD , #stiri Uniunea Social Liberala