Mai multi primari USL din Neamt vor sa plece la Putere

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 15:29 1919 citiri
Foto: Arhiva

Sapte primari ai PSD si PNL din judetul Neamt sunt in negocieri avansate cu Gheorghe Stefan, presedintelele PDL Neamt, si cu deputatul UNPR Culita Tarata, fondatorii Aliantei Electorale Populare Progresista Europeana Liberala (APEL), au declarat pentru NewsIn surse politice locale.

Primarii intentioneaza sa paraseasca USL si sa adere la constructia politica initiata de cei doi lideri.

In USL Neamt nemultumirile s-au intensificat dupa venirea lui Vasile Pruteanu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean, de la PDL la PSD. Pesedistii nemultumiti spun ca nu vor sa fie asociati cu Pruteanu, aflat in centrul unui scandal, provocat de faptul ca a acordat contracte cu bani publici firmelor de familie, situatie care i-a atras si un proces penal, pe care deocamdata l-a pierdut.

Saptamana trecuta, alti alesi locali din judet din opozitie s-au declarat public simpatizanti ai APEL: Ion Rotaru primarul (ex PRM) al comunei Alexandru cel Bun, care s-a inscris oficial in PDL, Constantin Machidon primarul PSD al comunei Tazlau, Eugen Vrajitoru primar - Brusturi, Iuliu Savin, primarul PSD din Ghindaoani, consilierul local al CL Piatra Neamt Gheorghe Dumitreasa si liderul consilierilor judeteni ai PSD Constantin Iacoban.

Hemoragia din USL a continuat cu dezertarea organizatiilor PSD si PNL din comuna Borca, iar un grup de consilieri locali USL din comuna Romani au decis la randul lor sa sustina alianta politica APEL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News