Liderii liberali sustin retragerea ministrilor: PNL nu sta in genunchi pentru a ramane la guvernare

Marti, 25 Februarie 2014, ora 16:27
2553 citiri
Liderii liberali sustin retragerea ministrilor: PNL nu sta in genunchi pentru a ramane la guvernare
Foto: Ghimpele

Lideri ai filialelor de judet PNL au declarat ca vor sustine retragerea de la guvernare a ministrilor liberali, in cadrul sedintei Delegatiei Permanente care va avea loc marti seara.

Senatorul Sebastian Grapa, vicepresedinte al PNL Brasov, spune ca singura solutie pentru mentinerea USL este ca premierul Victor Ponta sa accepte propunerile PNL, in caz contrar liberalii urmand sa treaca in opozitie.

Vicepresedintele PNL Timis Cristian Busoi afirma ca va sustine, la Delegatia Permanenta de marti seara, punctul de vedere al lui Crin Antonescu, insa "lucrurile trebuie transate", iar liberalii trebuie sa se retraga de la guvernare in conditii decente.

"Sustin cu tarie orice decizie propune presedintele Crin Antonescu, cel mai probabil va fi retragerea noastra din Guvern. Trebuie sa transam lucrurile si sa ne retragem de la guvernare in conditii decente, in conditiile in care noi am avut niste propuneri de ministri, iar premierul nu le aproba", a declarat Cristian Busoi.

El va fi reprezentantul judetului Timis la Delegatia Permanenta a PNL, presedintele PNL Timis, Nicolae Robu, anuntand ca nu va participa la aceasta sedinta si ca isi va transmite punctul de vedere prin sms lui Crin Antonescu.

PNL arunca sageti: Ponta ofera functii-spaga liberalilor care vor sa ramana la guvernare

Presedintele PNL Bistrita-Nasaud, deputatul Stelian Dolha, a declarat, marti, ca in Delegatia Permanenta va vota pentru retragerea ministrilor liberali din Guvern si denuntarea protocolului USL, el neavand insa un mandat in acest sens din partea filialei.

Presedintele PNL Mures, Ciprian Dobre, vicepresedinte la nivel national, spune ca actiunile "nou-formatului" USD au drept consecinta coagularea tuturor fortelor din interiorul PNL, iar liberalii vor dovedi ca sunt mai uniti ca niciodata si trebuie sa dea un "semnal de fermitate si darzenie".

Presedintele PNL Covasna, Marius Obreja, sustine ca, in cazul in care in urmatoarele ore "conlucrarea in USL nu este pusa pe fagas normal", iar premierul isi mentine punctul de vedere referitor la numirea ministrilor liberali propusi, PNL trebuie sa treaca in opozitie.

Liderul PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat, marti, ca la Delegatia Permanenta a partidului va sustine "iesirea de la guvernare acum" daca se va ajunge la o astfel de propunere, avand mandat din partea Biroului Politic Judetean sa voteze in acest sens.

Presedintele PNL Vaslui, deputatul Florin Ciurariu, spune ca in Delegatia Permanenta de marti seara va vota pentru retragerea ministrilor si secretarilor de stat liberali din Guvern, sustinand ca "PNL nu sta in genunchi pentru a ramane la guvernare". Florin Ciurariu considera ca PSD este cel care si-a facut calculele pentru a scoate acum PNL din Guvern.

Presedintele PNL Buzau, George Scutaru, spune ca la Delegatia Permanenta a partidului va sustine retragerea ministrilor si secretarilor de stat din Guvern, adaugand ca apoi PNL va trebui sa inceapa sa faca opozitie adevarata.

Presedintele PNL Constanta, Gheorghe Dragomir, sustine ca "nu are rost ca situatia din USL sa fie prelungita la nesfarsit" si ca daca nu va aparea "vreo modificare pe ultima suta de metri" liberalii trebuie sa decida iesirea de la guvernare.

Vicepresedintele PNL Florin Turcanu, lider al PNL Botosani, spune ca la Delegatia Permanenta a PNL ar trebui sa se decida rapid retragerea ministrilor si secretarilor de stat din Guvern, iar partidul sa se ocupe de pregatirea alegerilor europarlamentare, unde trebuie sa-si dovedeasca forta.

Liberalii ii raspund lui Ponta: Duce un razboi tot mai acerb, vrea sa destabilizeze PNL

Presedintele PNL Arad, senatorul Ioan Cristina, a declarat, marti, ca opinia filialei judetene la Delegatia Permanenta va fi pentru iesirea PNL de la guvernare, avand in vedere ca nu au fost acceptate conditiile impuse de liberali in timpul negocierilor cu PSD.

PNL Valcea sustine retragerea ministrilor liberali de la guvernare daca pana marti seara premierul Victor Ponta nu accepta cele patru nominalizari facute de liberali pentru portofoliile ramase libere in Guvern.

"Daca pana la ora 19.00 premierul Ponta nu accepta propunerile facute de PNL, suntem de acord cu retragerea ministrilor liberali de la guvernare", a declarat presedintele PNL Valcea, Cristian Buican.

Presedintele PNL Arges, senatorul Ion Popa, a declarat, marti, ca la Delegatia Permanenta de marti seara liberalii trebuie "sa ia la cunostinta" faptul ca PSD nu mai sustine formula USL si sa isi retraga din Guvern ministrii liberali.

Presedintele interimar al PNL Cluj, Horea Uioreanu, spune ca va sustine, marti, in sedinta Delegatiei Permanente, retragerea ministrilor liberali din Guvern.

Marti seara se decide soarta USL

Delegatia Permanenta a PNL este asteptata sa transeze, marti seara, situatia din USL, o decizie anticipata de liderii partidului fiind retragerea ministrilor liberali din Guvern.

Liderii liberali, in sedinta marti seara. Urmeaza retragerea ministrilor PNL?

Daca la sedinta convocata, marti, de la ora 19.00, la Palatul Parlamentului, PNL decide sa-si retraga ministrii din Guvern, este de asteptat ca acestia sa-si depuna demisiile miercuri, inaintea sedintei de Guvern.

Anuntul convocarii Delegatiei Permanente a fost facut la sfarsitul saptamanii de presedintele PNL, Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#liberali iesire guvernare, #PNL iesire guvernare, #retragere ministri liberali guvern , #PNL