Lasat sa candideze la primaria Slatina dintr-o eroare, a castigat cu 70%

Marti, 05 Februarie 2013, ora 10:57 5223 citiri
Foto: Arhiva

Minel Prina (USL), ales duminica primar al Slatinei cu circa 70% din voturi, a putut sa candideze dintr-o eroare. Condamnat in decembrie la patru ani de inchisoare si suspendarea unor drepturi, Prina si-a permis sa se inscrie in cursa electorala pentru ca sentinta a fost redactata gresit.

Pe 7 decembrie 2012, Curtea de Apel Craiova a decis condamnarea fostului director din Primaria Slatina, Minel Prina, la patru ani de inchisoare cu suspendare si interzicerea mai multor drepturi timp de sase ani, printre care si acela de a fi ales sau "de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat".

Sentinta era definitiva, dar in documentul oficial, judecatorii au facut trimitere, in mod gresit, nu catre articolul 64 din Codul Penal, care interzicea exercitarea anumitor drepturi, ci catre articolul 61, care se referea doar la eliberarea conditionata, scrie Evenimentul Zilei.

Beneficiind de portita legislativa deschisa, Minel Prina si-a depus candidatura pentru functia de primar, pe 12 ianuarie 2013. Peste doar trei zile, magistratii au modificat eroarea materiala, dar era prea tarziu.

Termenul-limita de depunere a candidaturilor pentru alegerile partiale din 3 februarie expirase, asa ca Minel Prina a ramas in cursa electorala.

Conform sursei citate, in redactarea sentintei mai exista o eroare. S-a stabilit ca "pedeapsa accesorie" - suspendarea unor drepturi pe o perioada de sase ani - ar trebui sa se aplice abia dupa ispasirea condamnarii principale, inchisoarea cu suspendare. Adica peste patru ani.

Duminica, Minel Prina a fost ales de locuitorii din Slatina primar cu 70 %, dupa ce Darius Valcov, ales in primavara anului trecut, a renuntat la mandatul de primar pentru unul de senator.

Fost director al Directiei Tehnice a Primariei Slatina, Minel Prina a fost trimis in judecata de procurorii DNA in noiembrie 2009, alaturi de Marian Diaconu, fost viceprimar al municipiului Slatina, fiind acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice. Cei doi sunt acuzati ca, in perioada august 2004 - martie 2006 au atribuit in mod ilegal unor firme 18 contracte pentru executia unor lucrari.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com