La multi ani USL! (Opinii)

Joi, 10 Februarie 2011, ora 11:38
1625 citiri
La multi ani USL! (Opinii)

S-a oficializat alianta opozitiei parlamentare. Un eveniment cerut cu indarjire de o parte a opiniei publice, ca alternativa la felul in care Puterea intelege sa dirijeze tara.

Acum ca o avem, nu contenesc criticile, desi traditia mostenita din mos-stramosi spune ca, atunci cand se naste un copil sau se celebreaza o cununie, trebuie sa urezi sanatate si viata indelungata.

Azi nu mai este posibil, totul este anapoda si indiferent ce se intampla nu este bine. Evident ca din acest carusel al contradictiilor nu putea sa lipseasca asocierea partidelor din Opozitie, care spera sa detroneze arcul guvernamental.

Primele prohoduri au si fost cantate la capataiul PNL, desi, daca memoria nu ne insala, nu este la prima alianta. Altfel spus, asistam la o casatorie cu repetitie, pentru ca penelistii nu vor sa mai stea departe de binefacerile aduse de conducerea tarii si nu trebuie sa ne facem iluzii ca, aici sau oriunde, un partid se lupta pentru a acapara puterea de dragul poporului.

Diferenta este ca, prin alte parti, socialul nu este privit ca o povara, ci ca o datorie fata de cei care isi aduc aportul la viata economica si politica si fara de care tara respectiva nu ar exista. Este poate punctul cel mai slab al tuturor celor implicati in actul politic postdecembrist, care nu si-au schimbat mentalitatea si poate ca de aici au si pornit criticile la adresa noii aliante, blamata ca fiind stranie, impotriva firii, dar avida de favoruri.

Se uita sau in mod voit se trece sub tacere ca, din clipa parafarii, a devenit o solutie pentru cei nemultumiti de regimul Basescu, dar si o varianta (plina de promisiuni) pentru cei nehotarati.

Readucerea in prim plan a unor nume compromise nu este placul multora, dar oare PD-L sau aliatii sai nu mustesc de nume "sonore"?! Trebuie sa fim realisti si sa intelegem ca aceste personaje nu vor disparea din politichia romaneasca orice s-ar intampla si, de aceea, trebuie sa invatam sa trecem pe langa ele sau sa le marginalizam pentru a le limita influenta daunatoare.

Asa cum se prezinta Romania de azi nu serveste nimanui o Opozitie slaba, dezbinata, gata sa cada prada tentatiilor controlate de Guvern, dupa cum nu este de dorit ca Puterea sa detina un numar prea mare de fotolii parlamentare, o adevarata tentatie spre dictatura. Avem un motiv suficient de puternic pentru a nazui la un echilibru in viata politica care sa se transmita si in viata de zi cu zi.

Obisnuiti sa asezam totul in patul lui Procust, nu facem exceptie nici in cazul celor doi lideri si ii judecam inainte sa fie vinovati, inainte de a le oferi o sansa ce poate sa fie sansa Romaniei. Desigur ca mariajul fortat ascunde multe disensiuni existente, atat intre cei aflati in conducerea partidelor, cat si intre membrii ordinari, pentru ca la noi orgoliile personale au primat intotdeauna, distrugand ideea de partid si de viziune politica.

Eliminarea disensiunilor interne, fara a provoca alte scandaluri, ar fi un semnal ca tandemul compus din doua caractere diametral opuse are suficienta maturitate politica pentru a fi considerat o echipa, dar si o garantie ca vor sti sa aplaneze viitoarele conflicte.

Deocamdata, suntem la stadiul cu care suntem invatati, de promisiuni, si ramane de vazut daca in putinul timp care a mai ramas pana la alegeri, cei doi vor reusi sa convinga alegatorii ca reprezinta un suflu nou peste invechitul si prafuitul sablon politic, dar si ca USL va pune interesul national deasupra interesului de grup. Pana atunci sa il privim ca pe un partid nou si sa incercam sa uitam trecutul patat al catorva membri. Daca putem...

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#program politic USL, #infintare USL , #PDL