Ipocrizia jenanta a USL (Opinii)

Vineri, 04 Martie 2011, ora 14:34
9171 citiri
Ipocrizia jenanta a USL (Opinii)
Foto: Arhiva/ Jurnalul National

Nici nu se facu saptamana de cand Antonescu si Ponta se caciuleau la portile maghiarilor cu ocheade si temenele sa dea jos Guvernul, ca partidele lor si incepura sa il scoata pe Vadim de la naftalina.

Mai intai spiritul mancatorului de unguri la mic dejun se intrupa in fizicul karatistei Olguta Vasilescu (ex-PRM). Vajnica nationalista de la Dolj (unde sunt tot atatia unguri cat somalezi) infiereaza cu manie protocolul semnat de PD-L cu UDMR: "Pentru a mai ramane la ciolan, ca sa fure bine in continuare, PD-L-istii sunt dispusi la orice compromis, oricat de gretos si de antiromanesc ar fi!".

Dar abia ce sambata trecuta seful ei de partid zicea pe anti-romaneste la congresul ungurilor din Ardeal: "Ceea ce noi nu vom face, USL, indiferent daca veti fi alaturi sau in Opozitie fata de noi, sunt jurist si stiu ca drepturile castigate nu se iau inapoi niciodata."

Adica, pe intelesul muritorilor: daca vom veni la putere, nu va vom retrage dreptul sa invatati istoria si geografia in limba materna, chiar daca am facut noi circ pe tema asta cand s-a votat legea.

E drept ca aceeasi demna urmasa a lui Vadim Tudor spunea in ianuarie 2011 ca promulgarea Legii Educatiei, care da dreptul minoritatilor sa studieze in limba materna, este un act de inalta tradare. Dar, surpriza! Colegii ei de alianta, de la PSD si PNL, au reintrodus in Legea Educatiei (varianta Andronescu-Opozitie), acum cateva zile, amendamentul "maghiarilor" pe care tot ei l-au contestat vehement cu trei luni mai inainte. Probabil ca sa intareasca promisiunile lui Ponta de la Congresul UDMR.

Nu doar fosta peremista a vituperat la adresa amendamentului cerut de UDMR. Chiar mentorul lui Ponta spunea in noiembrie 2010: "Legea Educatiei trebuie sa respecte elementele esentiale, reperele de baza ale Constitutiei, in ceea ce priveste limba oficiala, sistemul de invatamant din Romania. Ceea ce in nici un caz nu vom accepta va fi o segregare a sistemului de educatie pe baza etnica". Ei, uite, ca, de dragul ciolanului, a acceptat si Adrian Nastase amendamentul ungurilor.

Doar ca UDMR a intors deocamdata spatele USL si atunci se dezlantui iarasi mareea nationalismului luminat social-liberal. Suparat ca n-au semnat acordul de guvernare cu USL, ci cu PD-L, Mihaita Calimente de la PNL se infoaie revoltat: "Au semnat grofii unguri cu nobilii secui si cu boierii valahi ai PD-L. Obiectivele acestui nou Unio Trium Nationum nu difera aproape deloc fata de cele de atunci, vor si acum sa isi pastreze fiefurile teritorile pe care le-au acaparat".

Adica, pe intelesul nostru al prostilor: iar ne fura ungurii tarisoara! Asta dupa ce, saptamana trecuta, Crin Antonescu se pupa cu "hotii de Ardeal" chiar in casa la ei.

Cum poti sa fii credibil in politica cand te sucesti la 180 de grade de la o saptamana la alta? Cum poti azi sa zici ca o lege e impotriva Constitutiei si maine sa votezi tu insuti amendamentul "neconstitutional"?

In politica damboviteana compromisul adversarului e strigator la cer, dar acelasi compromis facut de tine e acceptabil. Cum sa mai aiba romanii incredere intr-o gasca de demagogi, care azi spun ceva, maine spun exact invers, cu un aer nonsalant care te stupefiaza?

Asta toamna insa, pentru a nu vocaliza durerea reala a doamnei rector Andronescu la legea lui Funeriu, adica functia la universitate, tot PSD-ul tipa ca PD-L vinde tara ungurilor. Dupa ce s-au gandit ca UDMR ar fi bun daca ar trada actuala coalitie, PSD-istii au reintrodus "infamul" paragraf in propria lege a educatiei pentru a le capta bunavointa.

Vazand ca ungurii nu s-au lasat induplecati, au inceput acum sa strige ca legea minoritatilor din protocolul de guvernare este o alta tradare a lui Boc fata de romanii verzi.

Cum sa ii mai crezi pe oamenii astia? Cand spun ei adevarul? In ce cred ei cu adevarat, dincolo de interesul de a veni la putere? Caci daca maine UDMR s-ar razgandi si ar semna un alt protocol de guvernare, cu USL, Vasilescu, Ponta, Calimente, Nastase si toti ceilalti ar umbla din casa in casa sa ne convinga cum drepturile minoritatilor sunt sfinte si, in orice caz, normale in orice tara europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#USL scandal UDMR, #Legea Educatiei Legea minoritatilor, #Lia Olguta Vasilescu , #PDL