Fostul premier Ciorbea: Care e "fortarea" care ar rupe USL

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 15:57
3641 citiri
Fostul premier Ciorbea: Care e "fortarea" care ar rupe USL

Deputatul PNL Victor Ciorbea a declarat ca se teme ca noua alianta, USD, sa nu fi fost creata pentru a inlocui USL si spune ca ar trebui sa se renunte la folosirea in negocieri a noii formatiuni.

"Sigur ca din moment ce au creat USD, sa dea Dumnezeu sa fie doar o singura alianta pentru europarlamentare si nu cumva sa fi fost creat cu alt scop. Vad ca deja se vorbeste in numele USD cand se negociaza.

Asta e o alta cerinta pentru rezolvarea impasului in care suntem - sa se renunte a se discuta in numele USD si mai ales la incercarea de a se inlocui numele USL cu numele USD. USL a avut 2 piloni esentiali, PSD si PNL. Daca se forteaza aceasta inlocuire a USL-ului cu USD inseamna implicit indepartarea PNL de la guvernare", a spus Ciorbea pentru Ziare.com.

Intrebat cum crede ca ar putea fi depasita aceasta criza politica, el a raspuns: "cu calm, cu intelepciune si cu multa seriozitate. Cred ca propunerile facute de PNL sunt absolut firesti, normale, si ar trebui sa fie acceptate fara niciun fel de complicatii.

Partenerii si in special PSD ar trebui sa fie foarte multumiti cu propunerile facute de PNL, mai ales ca in aceasta echipa se gaseste si domnul primar Klaus Iohannis, care are o experienta indelungata, e o personalitate deosebita, cu o alura de cinste si corectitudine care nu pot fi contestate de nimeni."

Relatiile din USL au devenit foarte tensionate in ultima saptamana, dupa ce PNL a incercat sa-si inlocuiasca o parte dintre ministri si sa-l introduca in Guvern pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis. In replica, noua alianta formata din PSD, PC si UNPR a cerut ca si liderul conservator Daniel Constantin sa primeasca un fotoliu de vicepremier, ceea ce i-a nemultumit pe liberali.

Chiar si crearea USD pentru europarlamentare a fost considerata un gest impotriva PNL.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Ciorbea USD USL, #tensiuni USL creare USD , #PNL