Fenechiu: Sustinerea lui Oprescu e statutara, a fost discutata cu PC

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 20:08 597 citiri
Foto:Puterea

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, luni, ca potrivit protocolului USL, candidatii la Primaria Capitalei sunt stabiliti prin consens de cei doi co-presedinti ai USL, dar ca au fost consultati si conservatorii.

Potrivit lui Fenechiu, decizia privind sustinerea de catre USL a lui Sorin Oprescu pentru un nou mandat este una statutara si finala. "In primul rand, in protocolul USL scrie foarte clar: pentru municipiul Bucuresti, decizia este luata de copresedintii USL (n.r. Victor Ponta si Crin Antonescu), dar dincolo de asta e si o chestiune discutata in toate forurile, a fost discutata inclusiv cu PC. Ma mira atitudinea dlui Daniel Constantin. E foarte greu sa acceptam fiecare dintre partide ca nu putem avea castig de cauza peste tot", a comentat Fenechiu anuntul facut de liderul PC Daniel Constantin.

Liberalul a subliniat ca decizia anuntata luni nu va fi rediscutata. "Presedintele PNL nu anunta decizii tranzitorii sau partiale", a incheiat Fenechiu.

Presedintele PC Daniel Constantin a afirmat luni ca anuntul privind sustinerea lui Sorin Oprescu la Capitala din partea USL reprezinta doar o "intentie", iar nu o decizie, intrucat conservatlorii nu si-au dat acceptul, sprijinindu-si propria propunere, anume Cristian Popescu Piedone.

"La Bucuresti, noi sustinem candidatul nostru, Cristian Popescu Piedone", a anuntat liderul PC.

"Din punctul nostru de vedere, este doar o intentie exprimata de domnul presedinte Ponta. Conform protocolului pe care l-am semnat, atat in ACD, cat si in USL, aceste decizii trebuie luate prin consens, ca atare asteptam sa discutam nominalizarea domnului Oprescu in viitoarea sedinta a USL. Pe de alta parte, nu este un secret ca PC are un candidat extrem de pregatit, pe care-l sustine in continuare, din simplul motiv ca este foarte iubit de bucuresteni. Ca atare, consideram ca decizia de astazi, intentia pe care a anuntat-o domnul Ponta nu este statutara, nu este in conformitate cu protocolul USL si asteptam la viitoarea sedinta a USL sa discutam aceasta problema", a spus Constantin.

"Noi il sustinem deocamdata pe domnul Cristian Popescu Piedone, in egala masura nu avem nimic impotriva candidaturii domnului Sorin Oprescu, o consideram o candidatura extrem de serioasa pentru USL, dar nu este o decizie finala a USL, nu este in conformitate cu protocolul agreat de toate cele trei partide", a insistat Constantin. El a explicat ca deciziile USL pot fi asumate de co-presedintele desemnat dn partea ACD, Crin Antonescu, doar dupa ce s-a ajuns la un consens intre PNL si PC.

Totusi, liderul PC s-a declarat un sustinator al stabilitatii Uniunii. "Obiectivul de a consolida USL e primordial, dincolo de ambitiile liderilor. USL a functionat foarte bine in momentul de fata, dar trebuie sa recunosc ca sunt si probleme de atitudine pe care sper sa le rezolvam in cel mai scurt timp pentru a nu mai avea astfel de lucruri care s-au intamplat astazi, ma refer la conferinta de presa de mai devreme", a mai spus liderul PC, cu referire la anuntul lui Crin Antonescu si Victor Ponta privind parteneriatul pentru Bucuresti cu Sorin Oprescu.

Constantin a mai mentionat ca nu a avut nicio discutie cu Victor Ponta, precizand ca fiiind cel care are o problema, e normal ca liderul PSD sa il contacteze pe el.

Co-presedintele USL Victor Ponta a anuntat luni parteneriatul cu primarul Sorin Oprescu pentru un nou mandat al acestuia la Capitala, "un parteneriat care sa asigure un Consiliul general format din consilieri ai USL".

Ponta a anuntat, in numele USL, intentia construirii unui parteneriat pentru Bucuresti, "impreuna cu bucurestenii si cu primarul general in functie Sorin Oprescu". "Acest parteneriat are principii foarte clare si simple - un primar independent (...) un parteneriat care sa asigure un Consiliu General format din consilieri ai USL, care sa lase deoparte orice interese de partid, personale, pentru a indeplini proiectele de care Bucurestiul are nevoie", a spus liderul PSD.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News