Felix arunca manusa. Ce timpi de antena vor mai avea Crin si Ponta? (Opinii)

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 17:12
4329 citiri
Felix arunca manusa. Ce timpi de antena vor mai avea Crin si Ponta? (Opinii)
Foto: TVR Info

Conservatorii lui Dan Voiculescu se umfla in pene si isi imagineaza ca, daca au o televiziune in spate, au si forta electorala. Calculele lui Daniel Constantin, care a anuntat ca PC nu merge alaturi de USL in alegerile locale, par oarecum puerile. Sa se faca primavara doar cu Piedone si Ciuhodaru, in cadrul PC?

Daniel Constantin a mentionat in mod expres aceste doua nume ca varf de lance pentru alegerile locale din 2012. Rubicondul Popescu, de la sectorul 4, se anunta a fi candidatul pentru Primaria Generala a Capitalei, iar medicul de la camera de garda, Ciuhodaru, se viseaza primar al Iasului. Nu stim inca pe unde va fi plasata doamna Liliana Minca.

In urma cu un an si jumatate, in primavara lui 2010, distinsa doamna Minca a fost sustinuta de alianta PSD+PC, pentru a obtine un loc de deputat in colegiul 19 din Capitala. Avea in spate o alianta politica solida si se lupta cu un candidat venit din partea unui partid, despre care se spunea ca tocmai nenorocise Romania, PDL. Pentru ca sansele doamnei Minca sa fie si mai clare, PDL a trimis la lupta un anonim in mediul politic, fosta vedeta de televiziune Teo Trandafir.

Trebuie mentionat ca acel colegiu 19 se gaseste in sectorul 4, pastorit de Piedone. Astfel, doamna Minca avea toate atuurile pentru a convinge cetatenii de intentiile sale generoase, intrand in Parlament. Cum gandea fosta sefa a Loteriei Romane la acel moment si ce calcule isi facea ea:

"Cetatenii Colegiului 19 vor sanctiona dur faptul ca PD-L-ul nu a venit cu un candidat propriu, cu un politician, cu un om din interiorul partidului si au venit ca de obicei cu un candidat de imprumut caruia cine stie ce i-au promis", spunea aceasta atunci.

"Eu sunt convinsa ca cetatenii din sectorul 4 vor veni alaturi de primarul Cristian Popescu Piedone, care ma sustine, si alaturi de mine astfel incat in Parlament sa intre un om care sa le reprezinte cu adevarat problemele si sa nu fie doar un simplu ridicator de masini la dispozitia partidului din care face parte", a mai spus conservatoarea.

Deci Liliana Minca isi punea toata baza in sprijinul colegului Piedone si spera ca bucurestenii nu vor pregeta sa sanctioneze "netrebnicul" PDL. Din pacate pentru dansa, nu sosise inca data de 6 mai, iar romanii inca mai aveau ceva ramasite financiare prin buzunare. Bucurestenii chiar stateau mai bine la acest capitol decat restul tarii. Se pare ca nici kitsch-urile de peisaj ale lui Piedone nu pot face dintr-un primar un adevarat erou local.

Cand s-a tras linie, politicianul anonim Trandafir a trecut de experimentata sa contracandidata cu un scor procentual de 53,59 % la 46,41 %. "Sunt omul Partidului Conservator, omul lui Piedone, reprezentantul PSD-ului, dar si al PNL-ului", repeta obsesiv Liliana Minca, inainte de scrutinul electoral. Iata ca asa-zisa faima a lui Piedone nu a fost cu succes pentru candidatul PC. Nici numele PSD-ului nu a impresionat prea mult.

Revenind la intentiile actuale ale PC, trebuie sa observam ca acest partid nu a fost niciodata capabil sa intre singur in Parlament, fiind adeptul aliantelor cu PSD, inca de pe cand conservatorii se numeau PUR-isti. Este lesne de inteles de ce atat penelistii, cat si pesedistii au batut la usa domnului Felix Voiculescu. Cele doua mari partide puteau receptiona mult mai bine semnalele din teritoriu cu ajutorul antenelor de la Intact.

Acum va fi foarte curios de urmarit cum va reactiona Antena 3 la acest anunt. Va mai intra Crin Antonescu in direct ori de cate ori doreste sau Mihai Gadea ne va delecta cu povesti de viata marca Piedone, Minca, Ciuhodaru? Va mai rezista Ponta in postura vesnicului analist politic de la emisiunile informative ale trustului Intact?

Ce șanse are medicul Cîrstoiu la Primăria Capitalei. Victor Ponta: ”Dacă nu candidează Piedone, sunt convins că o să câștige”
Ce șanse are medicul Cîrstoiu la Primăria Capitalei. Victor Ponta: ”Dacă nu candidează Piedone, sunt convins că o să câștige”
Victor Ponta susține că medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD pentru Primăria Capitalei, ar avea o șansă doar dacă nu ar candida Cristian Popescu Piedone. Mai mult,...
Marian Vanghelie ia în calcul o candidatură la Primăria Sectorului 5. ”În câteva zile mă hotărăsc. Nu mai merge cu roaba și lopata”
Marian Vanghelie ia în calcul o candidatură la Primăria Sectorului 5. ”În câteva zile mă hotărăsc. Nu mai merge cu roaba și lopata”
Marian Vanghelie a declarat că se gândește să candideze din nou pentru funcția de primar a Sectorului 5, ca independent. El susține că ar profita de faptul că actualul edil, Cristian...
#PC Voiculescu, #USL primarie alegeri, #Liliana Minca, #Piedone, #ciuhodaru , #Partidul Conservator