Editorial: Planul B al USL

Miercuri, 08 August 2012, ora 09:50
9247 citiri
Editorial: Planul B al USL

Este clar ca Traian Basescu a fost mai bine pregatit pentru a doua aventura a vietii sale. Si chiar daca povestea suspendarii l-a luat pe nepregatite - ceea ce nu cred -, pe parcurs si-a mobilizat fortele si nu a facut gresela fatala oricarui comandant, indiferent cum s-a numit el, Napoleon, Dan Voiculescu sau Davy Jones: subestimarea adversarului.

Nu este angrenat doar intr-o lupta a informatiilor, desi traverseaza secolul comunicatiilor. Si-a amplasat fortele pe un adevarat teren de batalie: cavaleria este distribuita in platouri cu un plan, nu ca in perioada cand Talmacean dansa in platouri lambade sau alte figuri, intelligence-ul transmite prin morse, ca in filmele cu nemti, din toate podurile ascunse prin padurile democratiilor europene, iar el, actorul, n-a iesit in strada ca sa cumpere salam, ci si-a pus haine de bataie, ca sa se asorteze cu katiusele.

Se munceste din greu la PDL in transeele imaginii, se citesc legi, se fac planuri cu sapte mutari inainte ori sapte variante. Intreaga istorie a pocelii, de la hanii tatari la Bobby Fisher, este defalcata pe departamente, semn ca tabara portocalie nu are de gand sa piarda.

Mergand pe varianta asta, trebuie ca are si USL un plan, doua, puse deoparte, nu numai cateva vuvuzele. Ar fi pacat - spun asta de dragul ipostazei de iubitor de box asezat in public.

Ceva imi spune ca "vectorii" nu se vor astampara, nu se vor preda nici macar conditionat. Doar e cu bataie lunga. Din secunda doi a intoarcerii lui Traian Basescu in preaiubitul sau birou, Crin Antonescu si Victor Ponta isi vor reincarca retorica si o vor lua de la capat. Sunt prea incinsi.

Daca partidele lor nu-i vor pune sa plateasca subtierea increderii electoratului - ala s-a intors, ati irosit cateva luni si capital politic cand tocmai sarbatoream localele, leul s-a prabusit, lumea rade de noi - , Victor Ponta si Crin Antonescu vor trece cu nonsalanta peste esec si se vor pregati de parlamentare. Sunt prea patimasi ca sa vada planul B.

Care plan B ar putea insemna singura posibilitate ca romanii sa uite, sa-i ierte: coabitarea. Desigur ca scenariul contine ipoteza ca Traian Basescu va trece cu vederea istoria acestor luni, umilinta, nesomnul, inclestarea teribila. Este prea smecher sa nu o faca, deoarece si pentru PDL vin parlamentare, deci e pacat de ditamai revenirea! Va juca pe cartea interesului national cu aceeasi forta, obligandu-i pe adversarii politici sa decida rapid ce vor face: intra in hora sau isi vad de campiile lor?

Marturisesc ca o concordie totala, un menuet m-ar dezgusta profund. Dar as trece peste asta, deoarece pana la urma tot ce conteaza este un climat agreat de investitori. Sunt convins ca si dumneavoastra. Dar ei?

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#USL Traian Basescu, #Traian Basescu presedinte, #USL coabitare Traian Basescu , #Traian Basescu