Editorial: De ce nu candideaza USL in pielea goala

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 17:17
2213 citiri
Editorial: De ce nu candideaza USL in pielea goala

Initiative tot mai disperate despart Uniunea Social Liberala de poporul roman, deoarece sunt prea evidente. Mai nou, Crin Antonescu si Victor Ponta au tuns o brazda de mladite inmugurite de pe plaiul stramosesc si se declara adepti ai protejarii naturii.

Foarte frumos! Nu-i niciun bai ca viziunea USL asupra mediului, anuntata joi si construita in jurul principiului "poluatorul plateste", functioneaza deja de ceva vreme in Uniunea Europeana, prin urmare si in Romania. Poate vrea sa o extinda la selectionarea cadrelor.

Deoarece analizand critic, in ultima vreme, prestatia port-drapelelor Opozitiei, cu riscul ca unii sa ma considere portocaliu (am traversat asemenea experiente legate de actuala Putere incat numai fan nu ma pot considera), am identificat solutia la problemele galben-rosilor: dezbraca-rea!

Ma gandesc totusi ca, in ciuda insistentelor mele, Ponta si Antonescu nu vor ajunge sa-mi satisfaca curiozitatea referitoare la solutiile lor concrete, nefanteziste, nepopuliste, construite pe cifre si simulari, la problemele economice si sociale ale Romaniei. Si ca sa nu ma mai intrebe nimeni ce as face in locul lor - ca e usor a scrie versuri - , m-am gandit la ce au romanii alergie, prin urmare ar inclina sa voteze pe cel ce le ostoieste necesitatea de-a mai spera.

Gaura de la covrig, apa calda, roata arata asa: oamenii s-au saturat de minciuna, de fosti activisti care au profitat de conjunctura si afilierea la "sistem" si au facut averi fabuloase, de securisti, de nepoti - sotii - amante, de lucrari publice incredintate pe criterii politice, de incompetenti cocotati in functii publice pe salarii unsuroase, de furt, de ipocrizie, de sentimentul ca sunt folositi ca niste dame de companie, de asfaltari facute cu o zi inainte de alegeri. De clasa politica actuala.

... Si de saracie, in fine, dar cu asta poporul roman s-a obisnuit, o ingaduie in viata lui ca pe un blestem, si cum s-a nascut crestin...

Cum spuneam, calea, adevarul si viata in materie de bataie politica sunt simple: afara cu fostii, cu bogatii de carton, cu bogatii de cariera, cu bogatii de capital de cumetrie! Cu motanii, cu turnatorii, cu mincinosii! Cu cei predispusi la scatofagie cu sentimentul ca se desfata cu zmeura, cu baronii locali, cu laudarosii, cu cei care se cred nemuritori. Cu prostii, cu raii, cu invidiosii. Cu marlanii, cu miresele virgine pe care le-a vizitat cel putin o data intreg batalionul.

Desigur ca avand in dinti un mesaj de tip basescian, risca sa le aduca aminte romanilor ca au mai auzit ei undeva povestile astea. Ca sa-i convinga, totusi, ca nu umbla cu cioara vopsita, trebuie sa si treaca la fapte - actualul presedinte n-a facut si pasul al doilea, s-a limitat la promisiuni.

Avand in fata un batalion de oameni noi, calificati, fara milioane de euro in conturi, tablouri de Renee Magritte si vacante in Acapulco, care au aflat despre securitate de pe Wikipedia, respecta adevarul si nu li se inmoaie oasele numai la gandul ca ar putea merge la munca, romanii ar putea sa considere ca acest curaj nebun de a renunta la mijloace cu riscul neantului merita o sansa.

Pana la alegeri mai este un an. Pana rasare soarele, vreo trei ore. In lumea viselor nu imi este foame niciodata.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#viziune USL mediu, #alegeri USL Ponta Antonescu, #alegeri prezidentiale USL , #Victor Ponta