Deutsche Welle: Catre o noua fesenizare politica

Joi, 30 Mai 2013, ora 23:00 909 citiri

Dupa instalarea la putere a USL si incercarea esuata a lui Ponta-Antonescu-Voiculescu de demitere a presedintelui prin incalcari grave si repetate ale Constitutiei, tot ce se intimpla pe scena politica romaneasca seamana cu o noua fesenizare a Romaniei.

In urma alegerilor parlamentare din decembrie, Parlamentul este dominat zdrobitor de USL - acest nou nascut din cuvintele "jos Basescu!" -, si decorat cu cea mai slaba opozitie din toata perioada post comunista. Pe zi ce trece USL-ul moare ca alianta politica, dar nu se preda.

Beneficiile puterii cintaresc mai greu decit conflictele interne, pe masura ce baronii partidelor aliate au devenit mai influenti si mai puternici decit liderii de la centru. Clientelismul a atins cote inimaginabile, nepotismul prospera, institutii ale statului poarta de fapt numele celor care le conduc, scrie Deutsche Welle.

Partidele din opozitie, si ma refer in special la cele de centru-dreapta din parlament sau extraparlamentare, par de mai multa vreme naucite de un cimp de lupta politica pe care n-ar mai fi calcat niciodata. Asta e doar ceea ce se vede, pentru ca nebanuite sint caile subterane ale politicii.

Citeste mai mult despre Catre o noua fesenizare politica pe Deutsche Welle.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii