Deputat USL, despre persoanele cu handicap: Trebuie schimbata legislatia!

Luni, 19 August 2013, ora 21:05 2615 citiri
Foto: Facebook

Deputatul USL de Suceava, Ovidiu Cristian Iane, a declarat ca unul dintre cele mai importante aspecte legate de integrarea persoanelor cu handicap in campul muncii din Romania il reprezinta schimbarea legislatiei.

"Lucrurile sunt complexe. Noi, romanii, avem in primul rand o perceptie gresita a ceea ce inseamna dizabilitate. La nivel general in societate, cuvantul 'handicapat' este folosit in sens peiorativ, lucru care arata lipsa de intelegere a problematicii. Pe langa asta, mai avem si o legislatie invechita si incalcita bazata pe mentalitatea statului ca asistent social.

Abordarea moderna pe care am inceput sa o si promovez este bazata pe integrare sociala, cu modificarea specifica a legislatiei", a precizat deputatul, pentru Ziare/com.

El a demarat o campanie de promovare si aparare a drepturilor persoanelor cu dizabilitati, care are ca scop schimbarea mentalitatii oamenilor despre acestia.

"Totodata, trebuie sa schimbam legislatia, astfel incat sa oferim sanse de integrare reala in societate a acestei categorii defavorizate", a punctat Iane.

Intrebat daca persoanele cu handicap sunt informate in legatura cu accesul lor pe piata muncii, el a raspuns afirmativ.

"Cineva in situatia data, confruntandu-se zilnic cu acesta problema existentiala, cauta permanent orice informatie care ii poate imbunatati viata", a mai mentionat deputatul USL.

In ceea ce priveste reticenta firmelor, el sustine ca acestea lucreaza pentru profit si daca legislatia ar favoriza angajarea persoanelor cu dizabilitati, atunci antreprenorii ar fi mai deschisi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News