Deputat PNL: Probabil PSD ne vrea afara din Guvern, la "dorinta fierbinte" a baronilor

Luni, 17 Februarie 2014, ora 19:41
2040 citiri
Deputat PNL: Probabil PSD ne vrea afara din Guvern, la "dorinta fierbinte" a baronilor

Deputatul PNL Mihaita Calimente e de parere ca PSD, prin miscarile din ultimul timp, vrea sa scoata PNL de la guvernare, astfel incat acest partid sa dea si presedintele Romaniei, ceea ce isi doresc "baronii" social-democrati.

"Probabil ca vor sa ne dea afara, noi asteptam sa se hotarasca. Nu trebuie sa mai vina cu lucruri neadevarate. Vor sa faca cealalta majoritate, sa fie barbati, sa vina cu ea in Parlament si cu asta-basta", a spus presedintele comisiei pentru controlul SIE, pentru Ziare.com.

El crede ca liderii locali ai PSD sunt cei care isi doresc scoaterea PNL de la guvernare pentru ca social-democratii sa aiba si presedintele Romaniei, ceea ce nu ar fi posibil prin USL, intrucat liberalii au repartizata candidatura la acest post, conform protocolului.

"Probabil ca dorinta porneste de la 'dorinta fierbinte' a foarte multor baroni locali de a avea presedinte si de acolo toata aceasta dezvoltare: crearea USD, opozitia pe care o fac intrarii prim-vicepresedintelui Iohannis in Guvern, gaselnita cu cel de-al patrulea viceprim-ministru si asa mai departe", a mai comentat Calimente.

El nu crede insa informatiile conform carora o aripa din PNL ar negocia sau ar fi in contact cu PSD, impotriva vointei presedintelui Crin Antonescu.

"Nu exista nicio aripa in PNL, astea sunt prostii. Ca exista mai multe pareri, ca sunt oameni care sunt nemultumiti acum, care au alte pozitii decat au avut, dar o grupare care sa marseze la asa ceva nu exista", considera deputatul de Arad.

"Premierul ar trebui sa hotarasca - ori accepta ce am propus noi si remaniaza Guvernul si raman doar cei din USD. Nu poate sa tina Guvernul la nesfarsit asa", a conchis acesta.

Blocajul in USL continua

Liderii USL s-au intalnit luni pentru a decide daca se schimba structura Guvernului si in ce mod, discutii care s-au soldat insa cu un nou esec.

Dupa o ora de discutii, Victor Ponta a iesit singur la declaratii si le-a spus jurnalistilor ca "inca nu s-au inteles", pentru ca nu s-a ajuns la un consens. La randul sau, Crin Antonescu a sustinut ca Victor Ponta este cel care trebuie sa ia o decizie, pentru ca liberalii nu fac alte propuneri.

In acest timp, declaratiile politice privind situatia Guvernului si a membrilor sai sunt contradictorii. Crin Antonescu sustine ca Daniel Chitoiu si Andrei Gerea sunt demisionari si nu vor mai activa in Guvern, Victor Ponta confirma ca cei doi au depus demisii, dar spune ca nu le-a inregistrat oficial, iar Traian Basescu spune ca premierul comite astfel un abuz, iar Guvernul functioneaza neconstitutional.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#Calimente rupere USL, #PNL baroni PSD presedintie , #stiri Uniunea Social Liberala
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Da, Mihaita, dr Ponta va duce cu zaharelul si isi bate joc de voi.
Poza mitea cocor
mitea cocor
rank 3
Se dovedeste inca o data cat de nociv este PSD