Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

De ce se bat Ponta si Crin prin interpusi? (Opinii)

Duminica, 17 Februarie 2013, ora 15:33
4869 citiri
De ce se bat Ponta si Crin prin interpusi? (Opinii)

Pentru ca nu se bat. Au capatat o tara pe mana si, cuprinsi fiind de responsabilitate, caci alta cale nu era, cu biciul Uniunii Europene pe spinare, presteaza mumos pentru natiune.

Lucrez in continuare cu materialul clientului, vorba lui Corneliu Vadim Tudor, si zic asa: teoria conform careia tentativa lui Sebastian Ghita si Dan Voiculescu de a-si sfarama oasele reprezinta inclestarea dintre Crin Antonescu si Victor Ponta este o fabulatie.

Caci pe masa de croitorie stau declaratiile de pace si solidaritate dintre presedintii PNL si PSD. Au capatat ce si-au dorit (in fine, mai ales premierul), deci asteapta cuminti ca Traian Basescu sa-si incheie drumul pe cer in carul de foc, baga reforme la gioalele poporului si se pregatesc de prezidentiale (mai ales seful Senatului).

Teoria (lor) zice asa: PSD a realizat ce si-a dorit, mai ramane sa primeasca si PNL, acesta este motivul pentru care USL merge mai departe unit. Deci daca se iubesc cu patima de ce sa-si administreze lovituri prin intermediul unor moguli teleghidati de securisti?

Cine, ce castiga din acest macel? Cum spuneam acum cateva texte, miza este economica. Televiziunile de stiri au nevoie de bani, banii grosi vin din contracte din bani publici si (sau) europeni, banii grosi sunt utili in campaniile electorale, caci manipularea se face cu oameni din ce in ce mai flamanzi, pentru niste electori din ce in ce mai greu de astamparat la stomac.

Ce sa castige liderii USL? Nimic. Pot sa piarda, dupa cum bine spunea intr-una din seri Ilie Sirbu. Dar nu pentru ca au intentia sa-si care capete in gura, ci deoarece s-ar putea lasa antrenati in lupta altora, cea economica, pana intr-un punct in care sa nu mai stie de la ce s-au luat.

Sunt tot mai convins ca personajele vocale din aceasta poveste nu sunt decat niste marionete care au o misiune precisa: sa subrezeasca legaturile dintre fortele politice ce compun USL.

Nu am destule informatii incat sa afirm ca este coada serviciilor secrete, dar n-as baga mana in foc ca nu exista cate-un general care, in timpul liber, isi face de lucru furnizand o mana de ajutor. Daca este asa, el trebuie rejectat imediat.

Indiferent cata sila mi-ar provoca mie ipocrizia USL, o criza politica ar reprezenta pentru capitalul international un semnal prost, pe care Romania nu trebuie sa-l experimenteze din nou.

Daca ar fi adevarat ca Antonescu si Ponta se macelaresc prin interpusi, explicatia ar fi una singura: intentia PSD de a nu-si tine promisiunea fata de presedintele liberal, pentru a-l propulsa spre Cotroceni pe liderul sau. Si nu cred in acest scenariu. Dar atunci, cine vrea sa-i incaiere? Sau o fi o poveste scapata de sub control?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#razboi Ponta Antonescu, #Ponta Antonescu razboi USL, #Ghita Voiculescu , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza culitza
culitza
rank 5
De ce se bat Ponta si Crin prin interpusi?
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5