Daniel Constantin: Revenim in Parlament pentru cresterea salariilor

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 17:17 2989 citiri

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat ca USL isi va intrerupe greva parlamentara pentru a vota o eventuala revenire a salariilor bugetarilor la nivelul din 2010, adusa in discutie de presedintele Traian Basescu, la discursul sau din Parlament.

Basescu cere coalitiei sa se revina la salariile bugetarilor, de la 1 iunie

"Sigur ca da, dar cred ca e doar un anunt demagogic", a spus Daniel Constantin pentru Ziare.com, intrebat daca Opozitia si-ar intrerupe greva parlamentara pentru a vota revenirea la salariile din iunie 2010.

"Doar ca un asemenea gest e imoral, pentru ca se face inainte de alegeri si ilegal, pentru ca nu se respecta principiul din legea responsabilitatii bugetare", a adaugat liderul Partidului Conservator.

Constantin spune si ca cetatenii vor trebui sa aprecieze ce a facut PDL cu salariile lor, in conditiile in care, din 48 de luni de guvernare a actualei Puteri, au avut salariile conforme doar 9 luni.

Presedintele Traian Basescu a anuntat miercuri, cu ocazia discursului sau din Parlament, ca cere Puterii sa se gandeasca la recuperarea completa, de la 1 iunie, a sumelor taiate din salariile bugetarilor.

"Va multumesc ca ati acceptat, cu costul popularitatii partidelor din arcul guvernamental, sa adoptati masuri extrem de severe. Niciun politician nu isi poate permite sa gandeasca cu relaxare la reducerea salariilor cu 25%, sau introducerea contributiilor la pensii. Au fost masuri extrem de dificile pe care toti le-am luat cu inima stransa.

Au fost masuri necesare, menite sa previna un derapaj precum cel din Grecia, nu este nicio exagerare. Ma simt solidar cu dumneavoastra si ma simt solidar cu romanii.

La inceputul anului 2011 parte din sumele taiate din salariile bugetarilor au fost restituite. E datoria mea si a dvs sa gandim si sa gasim solutii ca undeva in jurul datei de 1 iunie sa reintregim salariile bugetarilor, chiar daca in ianuarie am avut un excedent la buget, in februarie insa un deficit de 2 ori mai mare decat excedentul", a declarat Basescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News