Daniel Constantin: Nimeni nu este in masura sa dea ultimatumuri PC

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 17:27
1584 citiri
Daniel Constantin: Nimeni nu este in masura sa dea ultimatumuri PC
Foto: Arhiva

Liderul PC, Daniel Constantin, da asigurari ca partidul sau nu va avea candidat separat de USL decat la Iasi, iar in legatura cu afirmatiile de vineri ale lui Victor Ponta subliniaza ca "nimeni nu este in masura sa dea ultimatumuri Partidului Conservator".

"Sunt un om de onoare, care-si respecta cuvantul dat, iar Partidul Conservator este un partener care isi respecta atat deciziile interne, cat si pe cele comune din USL. USL a hotarat sa aiba candidati comuni la primarii si consiliile judetene, cu exceptia cazului Iasi, unde PC il va sustine pe Tudor Ciuhodaru.

Toata lumea a acceptat aceasta solutie, inclusiv domnul presedinte Victor Ponta, cel care, cu intelepciune, dorind sa ajungem la un consens, a si propus, la negocierile premergatoare deciziei, ca, la Iasi, candidatul PSD sa fie sustinut de PNL, iar PC sa mearga singur in alegeri. Asadar, aceasta este, in prezent, decizia USL", afirma Constantin intr-un comunicat de presa.

Ponta: PC sa se decida, ori e in USL, ori in afara

"Daca cineva este nemultumit de aceasta decizie a USL, asumata oficial de cele trei partide, este liber sa-si gandeasca o noua strategie, in afara USL. Evident, eu nu-mi doresc un asemenea deznodamant, ci, din contra, am convingerea ca toti partenerii mei din USL au puterea de a-si respecta angajamentele asumate. Oricum nu putem vorbi de USL fara unul dintre cele trei partide, ci doar de o alianta a doua partide", adauga el.

Constantin ii da totodata replica lui Victor Ponta care a transmis vineri PC sa se decida, "ori e in USL, ori in afara". "In calitate de presedinte al PC, cofondator al ACD si USL, consider ca nimeni nu este in masura sa dea ultimatumuri Partidului Conservator", sustine presedintele PC.

"In calitate de copresedinte al ACD si initiator si reprezentant al USL stiu ca de forta si unitatea acestei Uniuni depinde viitorul Romaniei", conchide el.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri ca situatia candidatilor PC trebuie clarificata in USL, astfel incat sa nu existe exceptii in privinta candidaturilor separate la alegerile locale, precum cea de la Iasi.

"Daca PC vrea sa candideze separat la locale noi nu o sa-i impiedicam, Doamne fereste, dar nu se poate sa fie si in caruta si in teleguta, si cu USL si contra USL. USL o sa-si puna candidati comuni, si noi cu liberalii ne-am rezolvat absolut toate problemele desi unele dintre ele sigur ca sunt foarte dureroase pentru PSD. Nu numai Buzaul, sunt si alte judete unde nu pot sa spun ca suntem foarte fericiti, dar ne intelegem si tragem impreuna in cadrul USL-ului.

PC-ul, daca vrea sa fie in cadrul USL e foarte bine, si eu ma bucur, daca vor sa candideze separat la alegeri iarasi e decizia lor si eu o respect. Dar nu poti sa ne ataci candidatii USL in cinci judete si in alte judete sa fim impreuna, e o chestie de bun simt, atata, nimic altceva. Nu e niciun atac", a declarat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Daniel Constantin Victor Ponta, #Daniel Constantin PC , #Victor Ponta