Editorial: Cum va domni USL o mie de ani

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 19:04
3386 citiri
Editorial: Cum va domni USL o mie de ani
Foto: Arhiva

Daca tot a pornit restauratia steguletelor rosii, ca amintirea lui Adrian Nastase - in veci sa-i fie pomenit numele lui tarcat!- sa nu piara, USL nu trebuie sa se opreasca aici. Dupa cum nu poti sa faci copii daca te strambi in fata unei fotografii, nici puterea nu aduce satisfactii daca nu e deplina.

Faptul ca noua majoritate le-a luat puterea Avocatului Poporului, Curtii Constitutionale si gestionarei de la chioscul de racoritoare nu va avea nicio noima daca curatarea institutiilor de insi suspecti nu continua.

Mai sunt multe de schimbat, dar dupa cum se misca organismele Uniunii Europene in fata incredibilului asalt, el poate fi finalizat fara problema cu incendierea Reichstag-ului. Toate legile organice pot fi modificate prin ordonante de urgenta, caci nu mai are cine sa combata - nu e stilul lui Valer Dorneanu sa muste mana care l-a numit interimar la Avocatul Poporului.

Si sunt multe, Constitutia asta penibila enumera vreo 15 domenii care sunt reglementate prin atare acte normative. Deci plan de masuri. In privinta sistemului electoral, problema se rezolva imediat cu alegerea parlamentarilor dintr-un singur scrutin. Mergem apoi la organizarea partidelor si le desfiintam pe cele care nu au 250.000 de membri. Chestiunea referendumului este bifata, trecem la organizarea Guvernului si a CSAT. Pe primul il trecem in subordinea sefului statului, celalalt il dam lui Dan Voiculescu.

Urmeaza regimul starii de asediu si de urgenta, unde includem situatiile in care poporul iese in strada pasnic. In privinta Codului penal, dezincriminam mita, traficul de influenta si abuzul in serviciu, premiem darea de mita si somnul. In plus, hotaram ca inainte de inceperea urmaririi penale impotriva unui membru de partid aflat la Putere trebuie obtinut acordul sefului sau.

La amnistie si gratiere decidem ca se aplica numai fostilor premieri, CSM-ului ii dam dreptul sa se autodesfiinteze, pe judecatori ii punem sa ceara carnet de membru, functionarii publici care refuza autorizatii membrilor Opozitiei sunt avansati, in contencios administrativ nu mai lasam sa ajunga decat primari portocalii, regimul juridic al proprietatii il reglementam numai cu avizul lui Ion Iliescu, sindicatelor le dam dreptul de a stabili cine ia leafa si pentru ce, scoatem din scoala toate orele de sport si infiintam ore de hamburgeri, pe preoti ii punem sa ne pomeneasca de doua ori pe zi in fata a minimum o suta de enoriasi, sub sanctiunea caterisirii, autonomia locala o interzicem pe considerentul ca initiativa trebuie pedepsita. Cam atat.

Este o exagerare? Asa as fi spus in urma cu cateva luni daca mi-ar fi descris cineva patria bunului-simt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#USL legi, #Guvern USL schimbare institutii, #USL putere Guvern Parlament , #Victor Ponta