Cum se pregatesc de alegeri Puterea si Opozitia (Opinii)

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 08:21
3063 citiri
Cum se pregatesc de alegeri Puterea si Opozitia (Opinii)
Foto: Arhiva

Putin mai este si va incepe numaratoarea inversa pentru alegerile locale. Pentru ocuparea functiei de primar, miza confruntarii va fi si mai acerba fata de anii trecuti, pentru ca, in acest an, pe 10 iunie, primarii vor fi alesi din primul tur.

Se va vedea cum va demara campania electorala din 11 mai, in conditiile in care romanii au simtit pe pielea lor cum promisiunile mult trambitate acum patru ani nu s-au realizat nici pe un sfert.

Electoratul din fiecare municipiu, oras sau satuc stie foarte bine ce au facut si ce n-au facut acei carora le-a acordat votul. Sa vedem insa cum se pregatesc principalele partide politice pentru noile alegeri.

Principalul partid de guvernamant are tot felul de probleme. Interne, dar si de pozitionare in sufragiile electoratului, tocmai acum, in pragul alegerilor locale.

Disperat, Emil Boc da mesaje mobilizatoare, dar in acelasi timp si zapacitoare: "acest partid nu va avea probleme sa continue parcursul invingator", spune domnia sa.

Scufundarea partidului portocaliu este insa evidenta (o arata sondajele), iar declaratiile liderilor partidului, unul de "intelectuali", cum ne asigura Boc, nu se mai armonizeaza, nu se mai completeaza, ci se anuleaza reciproc. Totul este vraiste in partid, mai ales dupa plecarea lui Sorin Frunzaverde si dupa excluderea europarlamentarului Cristian Preda. Dupa aceste evenimente si in prag de alegeri se incearca, pe cat se poate, fardarea Partidului Democrat Liberal.

Fardat, nefardat, partidul portocaliu ramane o formatiune in deriva pentru ca in toate sondajele de opinie este la pamant. Intrebarea e insa alta: cum sa ramai la putere daca electoratul nu te mai vrea? Dar asta e o alta discutie.

Dincolo, in barca Opozitiei, USL tocmai a bifat mega-congresul ce a avut loc la Romexpo. Au fost discursuri aprinse si inflacarate, tocmai bune pentru campania electorala ce urmeaza.

Ca si in 2000, obiectivul pesedistilor, ca de altfel si al aliatilor lor, PNL si PC, este inlaturarea coalitiei de la putere.

Teoretic acest lucru este simplu, dar practic este complicat: populatia ar trebui sa sa prezinte in numar mare la vot, iar lucrul cel mai important - sa voteze USL. Ramane de vazut ce se va intampla, pentru ca din spate, in sondaje, uselistilor le sufla in ceafa Partidul Poporului, al lui Dan Diaconescu. Oricum, pentru USL miza alegerilor din acest an este schimbarea.

La congres s-a vorbit despre patriotism economic, despre resursele subsolului, care trebuie exploatate in interesul cetateanului, despre proiecte importante si s-au fagaduit multe. Ok, dar aceste fagaduinte mai trebuie si indeplinite.

De promisiuni de dragul promisiunilor, electoratul este satul. Stiind ce s-a intamplat cu promisiunile facute in campaniile electorale trecute, populatia chemata acum la vot nu va mai fi dispusa sa creada orice si pe oricine. Pentru ca in ultimii ani romanii s-au convins, pe propria lor piele, ca dincolo de promisiuni facute aiurea tot ei au fost cei nevoiti sa stranga cureaua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#strategie alegeri PDL USL, #pregatiri alegeri PDL USL, #alegeri locale iunie 2012 , #PDL