Cum s-au pregatit iesenii pentru Ziua Unirii - vezi ce politicieni participa

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 07:35 2115 citiri
Foto: Evenimentul Zilei

Iesenii muncesc de o saptamana la pregatirile pentru Ziua Unirii, unde sunt asteptati Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin. Presedintele Traian Basescu nu a confirmat daca o sa vina, ceea ce ar insemna ca pentru prima data in ultimii ani seful statului nu va lua parte la aceste evenimente.

"Nu am primit niciun fel de confirmare de la Presedintie. Am primit doar confirmare de la liderii politici Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin. Fac apel la cei care vor veni sa fie constienti ca este o sarbatoare a Iasiului. Rog iesenii sa fie civilizati si sa aiba respect de Imnul Romaniei si pentru drapelul tarii", a declarat primarul Gheorghe Nichita, arata Adevarul.

Cei care vor lua parte la sarbatoare se vor bucura de 10.000 de portii de fasole cu carnati, vin si colaci, dar si de curatenia pusa la punct de angajatii de la Salubris.

"Se munceste de o saptamana, s-a maturat, s-au spalat trotuare in zonele centrale. Vin atatia oameni importanti, nu pot sa gaseasca mizerie cand ajung", a spus Ion Apostol, directorul Salubris, potrivit Evenimentul Zilei.

Evenimentele de Ziua Unirii au loc in acelasi timp cu protestul organizat de sindicatul Cadrelor militare Disponibilizate din Iasi, la care sunt asteptate 150 de persoane. Acestia vor scanda lozinci in fata Prefecturii, la ora 12:30, iar in jurul orei 14:30 se vor muta in fata sediului PD-L.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News