Cum l-a incoltit USL pe Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 09 Mai 2012, ora 12:15
8730 citiri
Cum l-a incoltit USL pe Traian Basescu (Opinii)
Foto: presidency.ro

Are vreun rost sa ne intrebam de ce s-or fi lasat atat de usor atrasi unii dintre ministrii noului Guvern, in frunte cu Victor Ponta, de Palatul Cotroceni si de locatarul sau singuratic?

Oare nu erau ei cei care se jurau a nu sta niciodata la discutii cu "dictatorul"? Nu Ponta il gratula ca pe "dracu", nu Marga l-a asociat in repetate randuri cu Hitler si Mussolini? Nu Mircea Diaconu descria sistemul pe care Traian Basescu l-a instaurat ca fiind cel mai nociv si mai diabolic din istoria Romaniei?

Singurul motiv pentru care are sens sa ne chinuim cu astfel de intrebari e ca in astfel de momente ies cel mai bine la iveala dimensiunea caracterelor si, implicit, miza la care isi joaca destinul.

Luati declaratiile mai vechi de o zi si va veti amuza cat de usor pot trece politicienii de la scarba si sictir la respect si dorinta de a se prinde in poza de grup alaturi de presedinte.

Unii au vrut sa pozeze ca invingatori, alti au arborat mima cuceritorului, dar toti pana la unul s-au bulucit la Cotroceni sa nu rateze momentul de a se alatura lui Traian Basescu. Umflandu-l inca o data si ridicandu-i moralul unui presedinte care e probabil mai invins si mai umilit decat a povestit ca a fost vreodata in viata asta.

Unii dintre ei s-au dus sa savureze momentul. Altii s-au bulucit pentru ca in structura lor de hrapareti nu sunt obisnuiti sa rateze niciun moment in care sa isi arate nimicnicia.

O festivitate de intronare multumita unor tradatori si o poza alaturi de cel fata de care si-au exprimat dezgustul ani de zile la rand le face oricand bine la moral. As fi vrut sa aud cel putin un nume care sa fi spus ofertei lui Ponta - pas! "Nu pot sa merg sa dau mana si sa ma inclin in fata celui pe care l-am bestelit ani si ani la rand. Nu pot sa jur credinta tarii cu mana pe Biblie doar pentru ca niste traseisti s-au trezit intr-o dimineata ca-i avantajeaza mai mult sa ridice mana invers."

Nu a auzit nimeni nimic asemanator, ba dimpotriva - s-a produs o incaierare generala pe posturi. Si dupa ce au trecut de Parlament, la fel s-au bulucit si spre Palatul Cotroceni.

Doar ca spre Traian Basescu nu s-au grabit sa fuga doar ministrii, ci si zecile de baroni care au venit la Bucuresti pentru marea victorie a USL. Au umplut doua autocare varf si au luat cu asalt poarta Cotroceniului. De asta au si fost dati jos si controlati la acte.

O scena asemanatoare intr-un fel cu topaitul lui Geoana, daca ne gandim ca rezultatul alegerilor vine abia peste sapte luni. La fel ca si in seara cea mai lunga din viata celui cu "Mihaela, dragostea mea", aceiasi baroni cu Oprisan in frunte s-au inghesuit si in spatele lui Ponta, la poza de la Cotroceni.

Singurul despre care s-a vorbit ca ar fi refuzat un post in Guvernul lui Ponta a fost Calin Popescu Tariceanu. Pentru ca Dragnea nu se pune. El il vrea pe ala sigur de patru ani, din toamna. Nu stiu care a fost motivul pentru care ar fi refuzat Tariceanu, daca e adevarat. Dar mi-ar placea sa stiu ca exista macar un singur om in politica noastra care nu e gata sa se faca pres oricand doar ca sa mai muste o data din putere.

Pana la urma a sti cand sa te abtii e si o arma extraordinara de atac. Nu doar o forma de virtute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#USL Traian Basescu, #Guvern Ponta Basescu , #Traian Basescu