Cum isi bat joc Ponta si Antonescu de sperantele romanilor (Opinii)

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 08:04
6728 citiri
Cum isi bat joc Ponta si Antonescu de sperantele romanilor (Opinii)
Foto: Arhiva

Vine o noua motiune de cenzura! Doi comedianti de mare succes si-au facut iar aparitia pe televizoare.

Antonescu s-a intors din lungul sau concediu. Ponta a lasat problemele interne grave ale partidului. Ma refer la excluderea tinerei care a pozat in Playboy.

Si-au suflecat manecile si s-au apucat iarasi de dat jos Guvernul Boc. Motiunea de cenzura a celor doi dureaza intre 30 si 60 de minute, cu reflectoarele in ochi, cu pudra pe obraji. Dupa care se ridica, strang mainile cameramanilor, zambesc satisfacuti moderatorilor. Fac cu ochiul complice: "A fost bine, nu? Am sters cu ei pe jos...", se urca in limuzine si pleaca vlaguiti spre casa.

N-a cazut Guvernul Boc nici de data asta. Doar la televizor. Antonescu si Ponta au trimis PD-L in Opozitie. USL insa nu a venit la guvernare. Nici nu avea cum sa vina. Pentru ca cei doi sefuleti de partid nici nu isi doresc asta.

Ar insemna ca de maine sa se apuce de treaba. Si nu e deloc usor. Mai au de impartit functii, de negociat posturi, de stins focare prin teritoriu. Si nici situatia nu e asa roz prin tara. Cresc preturile, salariile nu au crescut. Ei se lauda ca le-ar creste numai ca stiu ca Uniunea Europeana le va da peste degete, asa ca nu se grabesc sa vina sa isi puna in aplicare populismele.

O sa mai avem o noua saptamana de circ ieftin al Opozitiei. Probabil ca Ponta va scoate iarasi cateva zeci de mii de naivi in strada. Multi dintre ei oameni de-ai lui Vanghelie imbracati cu veste de sindicalisti. Ii vor pacali ca de numarul lor depinde succesul motiunii. Daca motiunea cade, atunci nu au venit ei destui. Daca motiunea trece... Doamne fereste!

Liberalii ii lasa pe colegii de banca socialisti sa vobeasca mai mult. Nu de alta, dar le e o rusine de oamenii de afaceri care asteptau acest Cod al Muncii de 20 de ani, ca le crapa obrazul. Pana si Patriciu a ajuns sa promoveze codul in dispretul unui PNL umplut din cap pana in picioare de ipocrizie.

De altfel, liberalii au de trecut doua hopuri mari in urmatoarea saptamana. Primul este decizia instantei in ce il priveste pe fratele cu Antene, Voiculescu. Vor trebui sa dea iar explicatii catre Marius Oprea, Vosganian, dar si alte cateva zeci de mii de simpatizanti care si-au pierdut noptile prin Piata Universitatii acum 20 de ani.

Las' ca nu le-a prins rau, se gandeste Crin Antonescu. S-au distrat si ei, au ascultat muzica folk. Acum sunt alte vremuri. Sunt vremurile alor nostri...

Al doilea hop este in Parlament. Ce liberal sa vorbeasca in numele USL impotriva intreprinzatorilor si Codului Muncii? Poate Hasotti, ca oricum nu conteaza. Sau poate Melescanu, ca vine mai de la stanga. Cum sa tina ei cu liderii de sindicat care ridica la ceruri stindardul tandalelii? Doar sa spuna ca Marica, Hossu si Costin au averi atat de mari incat pot fi considerati de-ai lor, de-ai liberalilor.

Cate rezerve de fatarnicie mai au Antonescu si Ponta pana vor castiga alegerile? Oare nu li se vor epuiza pana atunci? Oare nu se vor prabusi moral de atatea minciuni si amagiri pe care le arunca electoratului? Ce le va ramane de zis in campanie, perioada de maxima incordare pentru prostit alegatorii?

Constantinescu si CDR au spus la fel de multe gogorite in campania electorala. Au ridicat asteptarile romanilor pana la bolta. In 200 de zile construiau autostrazi, sosele, puneau apa curenta in toate satele. Romanii i-au rabdat doi ani, nu 200 de zile, dupa care i-au trantit zgomotos din paginile manualelor de istorie.

Poate Antonescu si Ponta n-ar trebui sa uite asta cand mai vin la televizor si golesc desaga doldora de promisiuni. Ca li se vor intoarce in cap ca un uragan si ii vor matura de la putere pentru multe decenii. Iar tot ce au zis ei acum ca s-a facut prost, inclusiv Codul Muncii, va trebui schimbat.

Asa cum zic ei ca e bine. Nu fiti naivi! Fiti convinsi ca nu se va schimba nimic. Vor pune capul in pamant si vor merge mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Crin Antonescu Victor Ponta, #motiune cenzura Opozitia , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
antonescu nu concepe sa munceasca , iar ponta confunda munca cu furtul calificat