Crin Antonescu: USL si-a incetat existenta. Cerem demisia lui Victor Ponta

Marti, 25 Februarie 2014, ora 23:59
34780 citiri
Crin Antonescu: USL si-a incetat existenta. Cerem demisia lui Victor Ponta

USL s-a rupt, marti seara, dupa ce liderii PNL au votat, in sedinta Delegatiei Permanente, iesirea de la guvernare. In plus, ministrii liberali isi vor da demisia, miercuri, iar PNL va cere si demisia premierului Victor Ponta.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a fost printre cei sase liberali care au votat impotriva ruperii USL.

Victor Ponta a tinut o declaratie de presa inainte de sedinta liberalilor, in care a rememorat "buna colaborare" cu cei de la PNL si si-a reexprimat dorinta ca acestia sa accepte numirile pe functiile pe care PSD le ofera. Oferta social-democratilor a fost refuzata de nenumarate ori de liberali in cele peste 2 saptamani de criza in USL.

Antonescu: Vom pune capat ipocriziei lui Ponta. In cateva ore vom sti cine e la Putere, cine in Opozitie

In schimb, presedintele PNL, Crin Antonescu, a catalogat interventia lui Victor Ponta ca fiind "de efect teatral", spunand despre presedintele PSD ca face parte din "colectia oamenilor politici care sunt gata sa planga".

Ziare.com a transmis in format LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor de marti:

23:45 - Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, pentru Mediafax, ca nu a vazut probleme importante in interiorul USL, care sa fi necesitat decizia PNL de marti seara.

23:40 - Vicepresedintele PNL, Florin Turcanu, spune ca USD si PSD nu se vor bucura prea mult dupa ruperea USL de marti seara, transmite Agerpres.

23:35 - Liderii PNL si PSD din judetul Bistrita-Nasaud vor sa continue colaborarea "pe proiectele incepute impreuna", transmite Mediafax.

23:30 - "Iesirea PNL de la guvernare este incercarea de a iesi Alba ca Zapada inainte de alegeri", a scris prim-vicepresedintele PDL, Andreea Paul, pe contul sau de Facebook.

23:15 - "De trei ani, auzim de Ponta si Antonescu. Acum, vom auzi de Ponta contra lui Antonescu. Nu vad vreo diferenta. Tot de Ponta si Antonescu e vorba. (...) Simt o usurare, pentru ca monstrul USL era cu adevarat sinistru. Acum vor fi doar ridicoli, fiecare pe cont propriu", a scris pe Facebook Teodor Baconschi.

23:05 - Liderul socialistilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat pentru RFI Romania ca "Iesirea PNL de la guvernare nu este un gest foarte responsabil" din partea PNL, adaugand insa ca "Guvernul si Ponta vor supravietui".

22:51 - Presedintele PNL, Crin Antonescu, a incheiat conferinta de presa, dupa 50 de minute in care niciunul dintre colegii sai liberali nu a spus vreun cuvant.

22:48 - "Il consider pe Victor Ponta principalul vinovat", a subliniat Crin Antonescu.

"Ma pot intalni de 120 de ori pe zi cu Traian Basescu si daca vreau nu informez. Nu dau raportul nici la dl Ponta, nici la altcineva. Eu nu pot discuta de responsabili decat de omul care este la vedere", a mai declarat liderul PNL.

22:46 - "Partidele noastre si-au asumat revizuirea Constitutiei. Am facut un proiect de revizuire. Pacat de el, acolo erau lucruri extrem de importante. Am terminat acest proiect. Eu asum in continuare toate acele modificari pe care le-am asumat si sunt gata sa le sustin. Daca PSD si asociatii doresc sa le sustina, mergem inainte. Daca doresc dansii, cu referendum la europarlamentare", a explicat presedintele PNL ce se va intampla mai departe cu revizuirea Constitutiei.

22:44 - "Domnul Ponta incearca sa convinga ca de fapt domnul Oprea este domnul Iohannis travestit, ca suntem tigrul Europei...", a mai spus Antonescu, ironic.

"Domnul Ponta guverneaza ce guverneaza, dar cu un ochi se uita la usa. Daca vin la guvernare, facem 35 de ministere".

Antonescu il ironizeaza pe Ponta: Incearca sa ne convinga ca Oprea e Iohannis travestit

22:40 - "Emotia lui Ponta cred ca l-a facut pe Basescu sa paleasca de invidie", a comentat presedintele PNL, ironic, apelul facut de prim-ministru catre liberali, sa ramana la guvernare.

22:38 - Crin Antonescu a explicat ca PNL nu va obstructiona Justitia, vorbind despre cazurile Daniel Chitoiu si Dan Radu Rusanu.

22:32 - "Va imaginati ca nu in functia de presedinte al Senatului stau eu. Comentariile dlui Sarbu, om cu parul alb, sunt destul de joase. Functia de presedinte al Senatului nu asa atrage interesul.

Adancim impresia in mintile oamenilor ca pozitiile politice atrag masini, ceea ce e nesanatos. Pentru mine, presedintia Senatului este indiferenta", a mai afirmat Crin Antonescu.

22:28 - "PDL nu poate depune o motiune de cenzura, poate scrie un text. Daca gaseste parlamentari, multi altii decat cei din PDL, devine motiune de cenzura. PDL poate sa vina la noi cu acel text si daca e un text in care se vorbeste despre lucruri care nu sunt in regula in Guvernul Ponta, facem noi motiunea de cenzura. (...) Ce va face PDL e decizia PDL, nu depindem de altii", a mentionat presedintele PNL.

Antonescu ameninta cu motiunea de cenzura: Este o arma importanta - cand va recurge PNL la ea

22:22 - "Il rog pe domnul Tariceanu sa manifeste respectul pe care il are fata de acest partid", a spus Antonescu.

"E corect ca domnul Ponta sa demisioneze. Domnul Ponta crede probabil ca nu este cazul si va arunca o serie de ocari. Daca decide sa nu vina sa ceara o noua investitura si carpeste un guvern, sa o faca mai repede, dar sa nu astepte 45 de zile.

Sa renunte la tentativa de miturire politica, sa puna un guvern. Altfel, lucrurile tind sa se prelungeasca", a completat liderul PNL, care a sustinut ca Victor Ponta "se arunca in bratele UDMR".

22:19 - "Noi cerem demisia si, daca nu si-o da, suntem in Opozitie. Motiunea de cenzura este o arma importanta, principala arma parlamentara a unui partid de opozitie. Nu va indoiti ca PNL, singurul partid politic din opozitie care are acces la aceasta arma, va folosi aceasta arma a motiunii", a explicat presedintele PNL.

22:15 - "Vom reveni la guvernare", s-a declarat increzator Crin Antonescu.

22:12 - "Tuturor alegatorilor le cer iertare pentru ca nu s-a putut. Nu regret ca un guvern se rupe, faptul ca PNL se vede acum din nou in Opozitie. Asta este nedrept", a mentionat presedintele PNL.

22:10 - "Delegatia Permanenta a PNL a decis sa acorde deplina libertate organizatiilor judetene sa incheie orice alianta.

Constatam incetarea de fapt a existentei USL. Aceasta rezolutie a fost adoptata cu 187 de voturi pentru, 6 voturi impotriva si 2 abtineri", a sustinut Antonescu.

22:09 - "Probabil ca domnul Ponta nu o va face. Daca nu va face acest lucru, PNL va ramane in Opozitie. Noi nu am dezertat de la obligatia de a guverna, suntem gata sa participam la orice formula guvernamentala, suntem gata de a guverna atat cat este sustinerea noastra politica in Romania, nu mai putem cautiona un guvern care a incalcat prin persoana si decizia prim-ministrului si regulile interne de guvernare", a continuat liderul liberal.

22:08 - "A doua decizie este de a cere demisia prim-ministrului Victor Ponta. Reactia fireasca a domnului Ponta, dupa demisia ministrilor liberali, din punct de vedere politic, trebuie sa fie demisia domniei sale", a precizat Crin Antonescu.

Blaga, despre ruperea USL: Ce surpriza! Antonescu, daca face un dus, nu e Alba ca Zapada

22:06 - "Nu mai avem niciuna dintre aceste sperante si mi s-a parut onest sa nu prelungim un festival de ipocrizie, ci sa avem curajul sa constatam ceea ce este categoric adevarat, si anume ca USL nu mai exista, pentru ca nu avea sens sa existe, pentru ca nu mai urmaream cu totii obiectivele angajate.

Prin incalcarea repetata si flagranta a unor elemente la alcatuirea Guvernului, de catre prim-ministrul Victor Ponta, PNL a decis sa puna capat unei crize prelungite artificial de Victor Ponta (...) si sa decida retragerea ministrilor sai din acest cabinet, impreuna cu demisia tuturor demnitarilor sai.

Ministrii nostri si-au anuntat demisia. Toti isi vor depune maine demisia la registratura Guvernului", a explicat presedintele PNL.

USL s-a rupt: Toti ministrii liberali isi dau miercuri demisia

22:02 - "Foarte concentrat, o sa prezint elementele deciziei PNL. As vrea sa spun ca este o decizie care s-a luat cu un vot covarsitor, dar este o decizie care nu s-a luat usor. Este o decizie pe care nu ne-am dorit-o", a spus Crin Antonescu.

22:00 - Presedintele PNL, Crin Antonescu, va sustine o conferinta de presa, impreuna cu prim-vicepresedintele Klaus Iohannis si cu toti ministrii liberali, cu exceptia Marianei Campeanu.

Liberalii cer demisia lui Ponta: Guvernul fara PNL nu e legitim

21:45 - "Mai mult decat multumit" s-a declarat deputatul PNL Ludovic Orban, dupa rezultatul votului din Delegatia Permanenta a liberalilor.

"Azi am luat decizia retragerii sprijinului politic domnului Ponta. Cerem demisia domnului Ponta. (...) Cred ca domnul Tariceanu poate sa zica intr-un moment de suparare ca se gandeste la alte formule, dar cred ca normal ar fi sa isi continue cariera in PNL si atunci cand nu este pe prima pozitie", a mai spus Ludovic Orban.

21:40 - "S-a dorit o rezolvare expeditiva, e o decizie grea, complicata, care ar fi trebuit mai bine analizata, mai bine gandita. As fi calificat-o usor pripita. Eu apreciez ca fiecare dintre noi avem dreptul la propria optiune. Nu-mi ramane decat sa ma gandesc in continuare ceea ce mai ramane de facut", a declarat fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a votat impotriva ruperii USL: E o decizie pripita!

21:32 - Miercuri dimineata, ministrii liberali isi vor da demisia din Guvern.

21:30 - Liberalii au decis iesirea de la guvernare, in urma votului din sedinta Delegatiei Permanente a PNL, informeaza Digi 24. Peste 180 de liberali au votat iesirea de la guvernare. 6 voturi au fost impotriva - Calin Popescu Tariceanu, Radu Stroe, Cristian David, Andrei Gerea, Ioan Denes si Ioan Ghise -, iar doi liberali s-au abtinut.

21:25 - A inceput votul in cadrul Delegatiei Permanente a PNL, liderii partidului vor decide daca partidul va iesi de la guvernare.

20:50 - In Delegatia Permanenta a PNL se discuta o rezolutie in patru puncte cu privire la iesirea de la guvernare a liberalilor. Printre prevederi se numara si solicitarea demisiei prim-ministrului Victor Ponta, potrivit unor surse citate de Mediafax.

In plus, proiectul de rezolutie al conducerii PNL prevede si demisia tuturor ministrilor si secretarilor de stat liberali.

20:45 - Se discuta excluderea din partid a ministrului Muncii, Mariana Campeanu, potrivit unor surse din PNL care participa la Delegatia Permanenta, citate de Romania TV. Ea este acuzata ca i-ar fi oferit pensie de invalididate sotului ei, in mod ilegal, pe vremea in care era sefa a Casei de Pensii Ilfov.

20:20 - "Klaus Iohannis candidat la prezidentiale nu este un scenariu pentru care sa ne facem probleme. Scenariul nostru este Crin Antonescu, candidatul PNL pentru alegerile prezidentiale", a afirmat Klaus Iohannis.

20:10 - Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, face declaratii inainte de incheirea sedintei Delegatiei Permanente a PNL.

"Sedinta de-abia a inceput, suntem in prima faza, ascultam opinii, pareri, iar la sfarsit vom avea si un vot. Formal, acest punct (iesirea de la guvernare - n.red.) nu se regaseste pe ordinea de zi", a declarat prim-vicepresedintele liberal, la Realitatea Tv.

Iohannis a mai spus ca se poate decide amanarea iesirii de la guvernare, respectiv continuarea negocierilor.

"Variantele sunt continuarea negocierilor sau iesirea de la guvernare. In Opozitie, PNL ar fi cu certitudine cel mai mare partid. Daca se vor crea alte aliante, este greu de evaluat acum. Daca se rupe USL, jocul se reseteaza, orice varianta intra in calcul", a mai spus primarul Sibiului.

20:05 - Dupa ce toti liderii liberali vor lua cuvantul, in cadrul Delegatiei Permanente a PNL, este asteptat votul in privinta iesirii de la guvernare, transmite Digi 24.

Rezolutia lui Antonescu in Delegatia Permanenta: Ruperea USL, cap de lista

20:00 - Crin Antonescu cere ruperea USL, retragerea ministrilor si secretarilor de stat PNL din Guvern si le da liber membrilor partidului sau sa incheie alte aliante politice in teritoriu, chiar si cu PMP. Propunerea sa va fi supusa la vot.

19:40 - Senatorul Sorin Iliesiu a fost exclus din PNL, pentru declaratii impotriva lui Crin Antonescu, anunta Realitatea TV. Pentru excludere au fost 167 de voturi, 19 au fost impotriva, iar 9 liberali s-au abtinut.

19:20 - Vicepresedintele PNL, Romeo Stavarache, a spus pentru Agrepres ca nu vrea ca PNL sa fie "mantaua de vreme rea a PSD".

Antonescu: Interventia lui Ponta a fost de efect teatral, face parte din oamenii politici gata sa planga

19:10 - Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca l-a sunat pe premierul Victor Ponta, dupa declaratiile acestuia de la Palatul Victoria, explicand ca interventia acestuia a fost "una de efect teatral" si ca nu s-a ajuns la niciun acord privind formula de guvernare.

"Toate raspunsurile la toate intrebarile vi le vom da la sfarsitul sedintei. Sper sa nu fie o sedinta foarte lunga.

Am apreciat foarte mult prestatia mediatica (a lui Victor Ponta - n.red.). E poate un pas inainte din lunga colectie a oamenilor politici care sunt gata sa planga. Nu am inteles foarte bine care a fost mesajul.

L-am sunat pe dl prim-ministru, mi-a raspuns, l-am intrebat daca, pana a intra in sedinta, avem niste date noi, daca domnia sa si partidul sunt dispusi sa convocam sedinta camerelor reunite si sa mergem pe formula pe care am convenit-o de la inceput. Din pacate, mi-a spus ca nu, interventia a fost una de efect teatral.

O sa luam decizii, vi le vom comunica", a declarat Crin Antonescu, la intrarea in sedinta Delegatiei Permanente a PNL.

"Ceea ce va asigur este ca aceasta situatie nu mai poate fi prelungita si, intr-un fel sau altul, ii vom pune punct in seara aceasta. De doua saptamani, tara asta sta si se uita la televizor in legatura cu o opinie foarte simpla", a mai spus presedintele PNL.

Ponta, ultimul mesaj inainte de sedinta decisiva din PNL: Ce le-a transmis liberalilor

19:02 - Biroul de presa al Guvernului a anuntat, marti seara, ca sedinta saptamanala de guvern are loc, ca de obicei, miercuri, la ora 12.00.

19:00 - A inceput sedinta Delegatiei Permanente a PNL.

18:57 - Fostul presedinte PNL Calin Popescu Tariceanu este de parere ca nu mai este cale de intors, inaintea Delegatiei Permanente a liberalilor.

"Par ca zarurile sa fie aruncate. Nu-mi ramane decat sa cred ca resursele refacerii USL nu sunt complet epuizate", a declarat Calin Popescu Tariceanu, adaugand ca ruperea USL este o greseala si ca ar fi utila o amanare a deciziei in acest sens, dar si ca nu au fost dispute ideologice cu partenerii de alianta.

18:55 - Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, i-a transmis prim-ministrului Victor Ponta sa nu mai minta, dupa declaratia acestuia de marti, afirmand ca premierul nu s-a luptat niciodata cu Traian Basescu si ca are "aceeasi atitudine a lui Traian Basescu".

"Va aud cum vorbiti despre lupta impotriva lui Traian Basescu, dar nu ati luptat niciodata impotriva lui! Dati PNL-ul afara de la guvernare, rupeti USL-ul, dar pactul de coabitare merge mai departe!

Ba mai mult, vad in atitudinea dumneavoastra exact acea atitudine a lui Traian Basescu - ii acuza pe ceilalti exact de ceea ce face el, nu se da inlaturi de la nimic pentru a acapara toata puterea in mainile sale si ale apropiatilor, ba chiar am sesizat ca aveati si vocea putin sugrumata, mai ca va venea sa plangeti, ca stim noi cine", a scris Cristina Pocora, pe contul sau de Facebook.

Pocora ii raspunde lui Ponta: Nu mai mintiti, aveti acea atitudine a lui Traian Basescu

18:45 - Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a spus ca nu este nimic nou in apelul premierului Victor Ponta, de marti, referitor la acceptarea sa in Guvern.

"Am vazut mesajul prim-ministrului. Acest lucru l-am mai discutat, nu avem absolut nimic nou. (...) Azi se va prezenta situatia Delegatiei si orice varianta este posibila", a spus Klaus Iohannis.

18:35 - Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a explicat votul liberalilor de marti, impotriva PSD, adaugand ca UDMR a votat alaturi de PSD, PC si UNPR.

"Am considerat ca s-a creat o alta majoritate si am votat in consecinta, am votat ca un partid de opozitie. Lucrul acesta nu trebuie sa surprinda.

UDMR deja a votat alaturi de PSD, PC, UNPR. Noi trebuie sa constatam un lucru: UDMR, daca intra la guvernare, este un motiv in plus ca noi sa nu fim de acord cu acest guvern. PSD pare a alege o guvernare alaturi de UDMR, care a fost alaturi de guvernele Boc si Ungureanu, total, si este responsabil de masurile luate de acele guverne.

Daca dl Ponta face o declaratie si spune ca 'Accept ca dl Iohannis sa fie vicepremier si ministru de Interne', Delegatia Permanenta a PNL nu mai are loc", a declarat Puiu Hasotti.

Acesta a mai spus ca PSD are de ales intre Klaus Iohannis vicepremier si o alianta cu UDMR, completand ca, daca Victor Ponta ii da un telefon lui Crin Antonescu si ii spune ca il numeste pe prim-vicepresedintele PNL vicepremier, Delegatia Permanenta a PNL nu mai are loc.

18:25 - Presedintele PNL Mehedinti, Virgil Popescu, este de parere ca liberalii nu vor iesi de la guvernare daca li se vor accepta propunerile. El a spus, pentru Agerpres, ca va vota iesirea de la guvernare a liberalilor, in Delegatia Permanenta, daca Ponta nu va accepta numirea lui Klaus Iohannis atat in functia de ministru de Interne, cat si in cea de vicepremier.

Crin Antonescu, vinovat de criza din USL - sondaj

18:10 - Liberalii au decis ca si marti seara sa fie folosit un aparat de bruiaj, astfel incat sa nu ajunga in presa informatii de la discutii, inainte de comunicarea oficiala a deciziilor, transmite Realitatea Tv.

17:55 - Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a spus, la Digi 24, ca premierul Victor Ponta "va guverna cu o majoritate fragila", adaugand ca liberalii vor vota in Parlament impotriva Guvernului Ponta.

"Dorim castigarea alegerilor prezidentiale. Credem ca Opozitia va reprezenta pentru PNL platforma pentru castigarea alegerilor prezidentiale. Dupa alegerile prezidentiale, ne vom intoarce la guvernare", a mai declarat Scutaru.

17:40 - Premierul a vorbit, in declaratia sa de presa sustinuta de la Palatul Victoria, despre lupta anti-Basescu a USL si despre "proiectul USL": "Pana in ultimul moment voi fi deschis dialogului".

"Da, vreau sa numesc in functie pe toti cei care sunt propusi de PNL pentru functiile pe care le-am obtinut impreuna si am obtinut votul Parlamentului. Nu vom revendica nicio functie a PNL pentru PSD. Daniel Constantin a renuntat la solicitarea de a fi vicepremier.

Avem proiecte importante - modificarea Constitutiei, descentralizarea - pe care trebuie sa le finalizam impreuna. Mana mea intinsa spre liberali va ramane valabila", a spus Victor Ponta, care a precizat ca PNL si PSD au guvernat bine impreuna.

17:35 - Prim-ministrul Victor Ponta a facut un apel catre PNL, inainte de sedinta liberalilor, de a ramane in USL: "In calitate de prim-ministru, este de datoria mea sa fac inca un apel catre colegii mei liberali sa salvam USL si sa continuam sa guvernam impreuna. Fac acest acest apel catre cei care, in opozitie, in conditii foarte dificile, am putut sa avem curaj, viziune pentru Romania".

17:20 - Liberalii se aduna la Palatul Parlamentului, cu mai mult de o ora si jumatate inainte de inceperea sedintei Delegatiei Permanente.

17:10 - Senatorul PNL Corneliu Dobritoiu sustine ca Delegatia Permanenta a PNL ar putea analiza si situatia liberalilor Daniel Chitoiu si Dan Radu Rusanu, transmite Agerpres.

Senatorii PNL, vot pe linie alaturi de Opozitie. N-au mai fost de acord nici cu proiectele initiate de ei

16:55 - Senatorii PNL au votat in masa alaturi de parlamentarii Opozitiei, inclusiv in cazul unor proiecte initiate de liberali, precum propunerea legislativa care le permitea partidelor sa se finanteze si din imprumuturi, transmite Medifax. Chiar si liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, a votat pentru respingerea propunerii.

16:45 - Surse citate de Romania Tv sustin ca UDMR cere doua ministere, un vicepremier, cel putin opt secretari de stat, doi sefi de agentii si prefecti pentru judetele Covasna, Harghita si Mures, pentru a intra la guvernare alaturi de USD.

Ilie Sarbu: Avem protocol semnat cu UDMR. Daca pleaca, PNL nu mai inseamna nimic

16:35 - Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti ca daca se va decide denuntarea protocolului USL, documentul va ajunge la tribunal.

16:25 - Numerosi lideri liberali din teritoriu au afirmat ca vor sustine iesirea de la guvernare a PNL, in cadrul sedintei Delegatiei Permanente.

16:16 - Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, pentru Agerpres, ca nu va renunta la sefia Senatului si ca, prin propunerile pe care le va face la sedinta PNL va "pune capat ipocriziei premierului Victor Ponta". Totodata, el a declarat ca "in cateva ore vom sti cine e la Putere si cine in Opozitie".

Antonescu vrea Opozitie, dar nu lasa nici sefia Senatului: Nu demisionez

Liderii liberali sustin retragerea ministrilor: PNL nu sta in genunchi pentru a ramane la guvernare

16:10 - Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a spus marti, citat de Mediafax, ca deputatii si senatorii PSD au fost convocati in plenul Parlamentului pe 3 si 4 martie, fiind sistate totodata avizele pentru plecari in strainatate.

16:00 - Presedintele PSD, Victor Ponta, va sustine o conferinta de presa incepand cu ora 17:30, cu o ora si jumatate inainte de inceperea sedintei liberalilor.

Senatorii PNL au votat impotriva a doua proiecte de lege initiate de PSD

Lider PNL, anunt in Parlament: Azi, ultima zi in care votam alaturi de PSD (Video)

15:30 - Senatorii liberali au votat marti impotriva a doua proiecte de lege initiate de PSD, care se refereau la legea insolventei si legea care prevede trecerea unor imobile de la o institutie la alta. De asemenea, liderul grupului deputatilor PNL din Camera Deputatilor, George Scutaru, a declarat in plen ca marti este ultima zi in care liberalii mai voteaza alaturi de PSD.

Ponta: Voi lua act de demisiile colegilor liberali, dar nu voi cere demisia vreunuia

Prim-ministrul Victor Ponta a spus, luni seara, ca isi doreste ca PNL sa ramana la guvernare alaturi de USL, subliniind ca nu va cere demisia vreunui ministru liberal, dar va lua act de acestea, daca in PNL se va decide astfel.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a convocat Delegatia Permanenta pentru marti la ora 19:00, urmand ca liberalii sa decida iesirea de la guvernare. Anuntul esecului negocierilor a fost facut de prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis pentru ca presedintele PNL nu este in tara. Antonescu efectueaza luni si marti o vizita oficiala in Austria.

Liderii liberali, in sedinta marti seara. Urmeaza retragerea ministrilor PNL?

Declaratiile lui Iohannis au venit dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat concluziile sedintei liderilor USD de luni: Guvern nou pana pe data de 8 martie si cu ministri ai actualului cabinet numiti pe locurile vacante in cazul in care PNL se retrage.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Delegatie Permanenta PNL, #rupere USL, #PNL iesire guvernare, #ministri liberali iesire guvernare, #PSD guvernare UDMR, #Ponta apel PNL , #PNL